Цртање на асфалту

10.10.2022.
 

У оквиру дечије недеље одржан је традиционални програм предшколске установе Наши бисери у оквиру којег деца цртају и украшавају Мали парк у Кањижи, локална самоуправа је и ове године обезбедила пригодне поклоне и обрадовала децу.

- И ове године шта већ традиција у нашој општини у биласку са председником општине смо дошли да видимо у овом нашем најлепшем парку дечицу које се играју и које изражавају своје емоције и задовољство кроз цртеже. Локална самоуправа сваке године организује и неке играчке како би их додатно усрећила и овај дан учинила лепше - рекао је Небојша Ракић заменик предсеника општине.

- Предшколска установа “Наши бисери” је, у радној 2022/23. години, обезбедила богат и разноврстан програм за децу поводом Дечје недеље – рекла је Драгана Дејановић васпитачица. - Програми су организовали на следећи начин: спортски, пешаћки дан и дан излета, када су деца одлазила у оближње паркове, на обалу Тисе, на истраживачке излете и бавила се спортом. Захваљујући Културној-образовној установи ЦНЕСА, деца из вртића из Кањиже и Хоргоша погледала су балестку представу: Црвенкапа и вук. Наше васпитачице су причале приче деци. У свим вртићима смо организовали кућу плеса или су групе посетиле школу. Стручна служба предшколске установе је одржала игру сензибилизације у свим вртићима: предшколске и мешовите групе добиле су сензибилизацију под називом “Тако је земља округла”, а младје старосне групе су добиле сензибилизацију кроз бајку “Ружно паче”.

-Дечја недеља је реализована захваљујући доброј нашој сарадњи наше Установе са Локалном самоуправом Кањижа. Наша установа има 11 објекта, и сваки објекат је добио кантицу-ходалицу на поклон. Ходалица је веома важно развојно средство са предшколску децу, јер има велику улогу у развоју крупне моторике и координације око-рука – рекла је Драгана Дејановић. 

 





Фото: Карољ Пушкаш