„Нађи свој спорт“ поводом Дечије недеље

06.10.2022.
 

У Кањижи је током трећег дана Дечије недеље, 5. октобра,  локална самоуправа је по десети пут организовала манифестацију под називом „Нађи свој спорт“ у Спортској хали Бање Кањижа за ученике Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Кањиже.

Берза спорта је организована с циљем да око 300 ученика из Кањиже нађе свој спорт, а 11 спортских клубова је промовисало спорт и активно спорвођење слободног времена.

Ученици су могли да се упознају са представницима Шах клуба „Потисје“ и да играју шах, да се опробају у игрању рукомета, јер је Рукометни клуб „Кањижа“ тј. његови најмлађи играчи су показали своју игру. И мали фудбалери из ФК „Потисје“ су привлачили погледе ученика. У сали су били прострти и татамији на којима су вежбали најмлађи чланови  два џудо клуба  и рвачи из Рвачког клуба „Потисје“.

Градоначелник Роберт Фејстамер је задовољан како се манифестација одвијала и колико су деца била заинтересована за спортске клубове: “Најзад смо поново могли да одржимо манифестацију "Нађи свој спорт" у спортској хали. У оквиру Дечије недеље се 300 ученика нижих разреда основне школе упознао са радом 11 спортских клубова и са разним спортским гранама. Њихова насмејана лица потврђују да је манифестација била успешна!”