Oдборници су размотрили реализацију буџета

30.09.2022.
 

Скупштина општине одржало је 17. седницу, о чему су известили на конференцији за новинаре Тибор Плетикосић, лидер фракције СВМ и Ервин Бехаровиц́, представник Српске напредне странке.    
На седници Скупштине општине Кањижа одборници су размотрили реализацију буџета у првом полугодишту и потврдили да наша локална самоуправа веома успешно учествује на разним конкурсима и стабилно руководи финансијaма општине. Одборници су усвојили и програме рада наших институција за следећу годину и тиме обезбедили њихово оптимално функционисање у предстојећем периоду пуном изазова.  
Представници су одлучили да овогодишњи добитник награде Про Урбе општине Кањижа буде др Марија Буш, која је пре неколико година освојила титулу “Породичног лекара године” у Карпатском басену.   
Скупштина општине разрешило је досадашње функције општинског одборника Жомбора Ујвариа, који ц́е убудуц́е радити као републички посланик. На његово место у општинског већа именована је Ела Добо, којој ц́е бити поверена област туризма и информисања.

 





Фото: Карољ Пушкаш