Кањижа громким аплаузом дочекала Себастијана Нађа

20.09.2022.
 

Себастијан Нађ, првак света у рвању у категорији одраслих, јуче после подне дочекан је испред Градске куће у Кањижи. Млади рвач је на светском првенству у грчко-римском стилу освојио злато у категорији до 63 килограма.

У пратњи моториста, у сред громогласног аплауза Себастијан Нађ стигао је пред Градску кућу у Кањижи. Младог првака света изузетно је дирнула љубав са којом су га дочекали.

„Све до сада, док нисам стигао овамо, био сам јако нервозан, можда чак и нервознији него пред финале, али како сам стигао, сада осећам да ми је ово најлепши дан у животу, сигурно. Не могу ни да се захвалим људима који су ово припремили. Само толико могу да учиним да на наредним такмичењима дам све од себе као и до сада."

За општину Кањижа је огромна част да има сада и једног рвача који је победник светског првенства – нагласио је Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа.

„Верујем да је ово за младе генерације један такав показатељ, један такав пример из кога ће црпети снагу да могу достићи светске резултате независно од тога што полазе из једне мале општине."

Рвачи Србије су имали веома добре резултате на светском првенству, у групи рвача грчко-римским стилом освојене су четири златне медаље – подсетио је на окупљању Золтан Балинт, председник Скупштине Рвачког савеза Србије.

„Уверени смо да ће ово снажно утицати на младе, да ће преплавити рвачке клубове, у сваком случају рачунамо на то да ће се повећати бројност у рвачким клубовима, што је нови задатак за рвачка друштва."

Себастијан Нађ је са широким осмехом прихватао сваког за фотографисање и давање аутограма.


Више информација:

 


Кањижа громким аплаузом дочекала Себастијана Нађа




Фото: Карољ Пушкаш