Јавни оглас за отуђење превозног средства

13.09.2022.
 

На основу члана 27. став 10. Закона о јавној својини („Сл. гласник РС“, бр. 72/11, 88/13, 105/14, 104/16 - др. закон, 108/16, 113/17, 95/18 и 153/20), члана 9. и 13. Одлуке о прибављању, коришћењу, управљању и располагању стварима у својини општине Кањижа („Сл. лист општине Кањижа“, бр. 19/12, 21/12 - испр., 16/13 и 9/17), члана 71. тачка 20. Статута општине Кањижа („Сл. лист општине Кањижа“, бр. 2/20- пречишћен текст) и Одлуке о покретању поступка за отуђење покретне ствари - превозног средства из јавне својине општине Кањижа, објављивањем јавног огласа о спровођењу поступка јавног надметања, бр. 02-264/2022-I од дана 9.9.2022. године Комисија за спровођење поступка за отуђење покретне ствари, расписује

ЈАВНИ ОГЛАС
ЗА ОТУЂЕЊЕ ПОКРЕТНЕ СТВАРИ - ПРЕВОЗНОГ СРЕДСТВА ИЗ ЈАВНЕ СВОЈИНЕ ОПШТИНЕ КАЊИЖА, У ПОСТУПКУ ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА

1. ПРЕДМЕТ ОТУЂЕЊА:
Путничко возило марке: Renault, модел: Megane Sedan Extreme, регистарска ознака: KA016-AZ, година производње: 2008, број шасије: VF1LM1R0H40006788, број мотора: K4MD812R060502, снага мотора: 82 KW, категорија: путничко возило, погонско гориво: безоловни бензин, број места за седење: 5, број осовина: 2, запремина мотора: 1598 ccm, маса: 1275, боја возила: M3 црвена метализирана.

Превозно средство се отуђује и купац га преузима у виђеном стању, што искључује све накнадне рекламације и приговоре купца упућене продавцу по питању квалитета и евентуалних недостатака, односно исправности, комплетности и техничких карактеристика возила.

2. ПОЧЕТНА ЦЕНА ПО КОЈОЈ СЕ НЕПОКРЕТНОСТ ОТУЂУЈЕ:
Почетна цена по којој се предмет отуђује утврђена је на основу процене извршене од стране овлашћеног судског вештака одговарајуће струке у износу од 269.933,00 (двесташездесетдеветхиљада деветстотридесеттри) динара.
Критеријум за оцењивање и избор најповољнијег понуђача је висина понуђене купопродајне цене која не може да буде нижа од почетне цене из претходног става.
Понуђач чија је понуда изабрана као најповољнија, дужан је да у року од 8 (осам) дана од дана пријема Одлуке о избору најповољнијег понуђача, уплати преостали износ понуђене цене.

3.  ПРАВО НА УЧЕШЋЕ: 
Право да учествују у поступку јавног надметања  имају сва заинтересована правна и физичка лица која уплате депозит, а која лица испуњавају услове огласа.
3.1. Висина и начин полагања депозита:
Понуђач је у обавези да уплати депозит у висини од 10% од почетне цене. 
Полагање депозита врши се уплатом на рачун примаоца: Општинска управа општине Кањижа - бр. рачуна: 840-822804-75 који се води код Управе за трезор, бр. модела: 97, позив на број: 38-214.   сврха уплате: Депозит за учешће у поступку отуђења путничког возила  из јавне својине општине Кањижа.

Најповољнијем понуђачу уплаћени депозитни износ урачунава се у укупну купопродајну цену. 
Уколико лице које буде изабрано и проглашено као најповољнији понуђач у поступку отуђења одустане од закључења уговора о  отуђењу губи право на повраћај депозита.
Осталим понуђачима уплаћени износ депозита се враћа у року од 15 дана од дана доношења Одлуке о избору најповољнијег понуђача.

4. САДРЖАЈ ПРИЈАВЕ ЗА ЈАВНО НАДМЕТАЊЕ:
Пријава за јавно надметање се подноси на обрасцу који се налази у прилогу овог огласа.
Пријава за јавно надметање правног лица мора да садржи назив, седиште и број телефона и потпис овлашћеног лица. Уз пријаву за јавно надметање правно лице прилаже извод из АПР-а не старији од 6 месеци и потврду о пореском идентификационом броју.

Пријава за јавно надметање физичког лица мора да садржи име и презиме, адресу, матични број, број телефона и да буде потписана од стране истог, а ако је то лице предузетник уз пријаву се прилаже извод из регистра надлежног органа и потврда о пореском идентификационом броју. Физичко лице доставља и фотокопију личне карте подносиоца пријаве.

Уз пријаву се прилаже и доказ о уплати депозита, као и  изјава о губитку права на враћање депозита.

У прилогу пријаве доставља се пуномоћ која мора бити оверена од стране надлежног органа ако понуду не подноси законски заступник правног лица, или ако понуду не подноси лично физичко лице.

5. НАЧИН, МЕСТО И ВРЕМЕ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ЈАВНО НАДМЕТАЊЕ: 
Пријаве са комплетном документацијом подносе се у затвореној коверти, поштом или лично на адресу: Општина Кањижа, Трг Главни бр. 1, 24420 Кањижа, са назнаком: „Не отварај - Пријава за отуђење превозног средства из јавне својине општине Кањижа“

На полеђини коверте је потребно видљиво назначити назив, адресу и број телефона понуђача и име контакт особе.

Рок за достављање пријаве је 8 дана од дана објављивања овог огласа на сајту Општине Кањижа и огласне табле Општинке управе општине Кањижа то јест до дана 21.9.2022. године, до 12,00 часова.

Благовременим се сматрају све пријаве које стигну на адресу продавца најкасније до 21.9.2022. године до 12,00 часова (без обзира на начин достављања).

Пријава је непотпуна ако не садржи све што је прописано, ако нису приложене све исправе како је предвиђено јавним огласом или су подаци дати супротно објављеним условима.

Уколико на оглас пристигне једна понуда, иста ће се узети у разматрање.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Јавно надметање ће  дана 21.9.2022. године, са почетком у 13,00 часова обавити Комисија за спровођење поступка за отуђење покретне ствари, у канцеларији бр. 23  Општинске управе општине Кањижа, у Кањижи, Трг Главни бр. 1.

За све информације у вези возила или поступка, обратите сe Даниелу Нађ Немеди, до дана 20.9.2022. године радним данима од 8 до 14 часова на број тел. 064 806 2149.


                                                                                                                               
Председник Комисије 
Даниел Нађ Немеди



Јавни оглас за отуђење покретне ствари – превозног средства из јавне својине Општине Кањижа у поступку јавног надметања

Образац пријаве и Изјава о губитку права на враћање депозита у поступку за отуђење путничког возила из јавне својине општине Кањижа