У суботу ће бити одржан 40. фестивал трчања и пливања у Кањижи

12.08.2022.
  

У суботу 13. августа биће одржан јубиларни 40. фестивал трчања и пливања у Кањижи. Програм фестивала ће бити подељен на два дела-пливање и трчање. Током преподнева учесници ће се такмичити у дисциплинама пливања, а главна трка је дужине 3 километара која стартује од улаза у Кањижу из правца Мартоноша, истакао је орагнизатор фестивала Корнел Месарош.

Поред такмичења у дисциплинама пливања, за послеподне време је резервисано за такмичење у трчању. Како је саговорник нагласио, главна трка дужине 10 километара биће одржана на улицама Кањиже, због чега ће од 17 часова поједине улице бити затворене за саобраћај.

За најмлађе учеснике овог такмичења, прешколског узраста, биће организовано трчање у песку и пливање у базену, ревијалног карактера. Организатор поручује да је онлајн пријављивање завршено 29. јула, а да сви они који буду хтели да се пријаве на лицу места моћи ће то да ураде уз новчану накнаду за котизацију у износу од две хиљаде динара.

 

Обавештење о промени режима саобраћаја

Због трка у оквиру 40. Фестивала трчања и пливања, 13. августа 2022. године, у суботу ступиће на снагу промена режима саобраћаја у Кањижи.

Од 17.00 до 20.00 часова следеће улице ће се затворити за саобраћај:

Суботички пут, улица Карађорђева, улица Тибора Харшањија, Широка улица, улица Дунавска, Алеја кестенова, улица Светог Саве, улица Дамјанићева, Школски трг и Хрватска улица.

Што значи да превозним средствима између северног и јужног дела града може се саобраћати искључиво код некадашње метларе. Силазак на Тису ће бити омогућен само у улици Франкопанова (поред Млина).

Организатори се захваљују на стрпљењу и разумевању грађана!

 

Више информација:


У суботу ће бити одржан 40. фестивал трчања и пливања у Кањижи