Кањижа добила нови еко парк

11.08.2022.
   

У Кањижи је изграђен и уређен први Еко парк који је свечано отворен 10. августа. Житељи општине Кањижа добили су модеран еколошки парк са обновљеном вегетацијом, који у свом саставу има и соларну расвету, ЛЕД осветљење, паметну клупу и урбани мобилијар направљен од природних и еколошки прихватљивих материјала. Овај мултифункционални еколошки кутак убудуће ће бити и део туристичке понуде општине Кањижа.

Свечаном отварању еко парка присуствовали су Роберт Фејстамер, председник Општине Кањижа, Милан Бореновић, руководилац погона Северни Банат у у компанији НИС и Атила Шафрањ, представник Удружења грађана „ЛандАРТ” из Кањиже које је носилац овог пројекта, реализованог у партнерству са Информационим центром за развој Потиског региона, ЈП “Комуналац” Кањижа, Брантнер отпадна привреда д.о.о. и Општином Кањижа.

„Јако нам је драго што радимо овакве пројекте са НИС-ом. Сваке године добијемо око 5 милиона динара за подршку одређеним иницијативама са стране локалне самоуправе, али и цивилних организација. Овај пројекат је иницијатива три стране – грађана који су рекли како желе да он изгледа, компаније НИС која је донирала средства и локалне самоуправе која је обезбедила додатних 10 милиона динара”, изјавио је Роберт Фејстамер, председник Општине Кањижа.

Милан Бореновић, руководилац погона Северни Банат у НИС-у, изразио је задовољство што компанија у оквиру програма „Заједници заједно” подржава овако лепе пројекте у Кањижи и у целој заједници.

„Нас јако радује сваки пут када дођемо у Кањижу и овај пут се посебно радујемо да видимо овако леп еко парк у самом граду. Драго нам је што можемо да помогнемо пројекте у овој општини, а од 2009. године помогли смо 97 пројеката у вредности од више од 71 милион динара”, навео је Бореновић.

Атила Шафрањ, представник Удружења „ЛандАРТ”, захваалио се овом приликом компанији НИС и Општини Кањижа који су помогли реализацију пројекта.

„Удружење грађана „ЛандАРТ” имало је прилику да по први пут учествује у пројекту ове размере и јако смо поносни што смо изабрани за ту важну улогу. Еко парк је конципиран тако да одговара свим узрастима – од најмлађих до основних школа, средњошколаца и омладине. Ту могу да се одржавају часови, да се млади друже, а најмлађи да се играју”, рекао је Шафрањ.

Након свечаног отварања, за децу је организован авантуристички програм и еко-квиз, а за одрасле кутак здравља са предавањем о здравом начину живота и актив зона са различитим тренинзима.

 

Више информација:


Подршка компаније НИС еколошким пројектима: Кањижа добила нови еко парк

Еко парк и игралиште за младе!

Кањижа добила нови еко парк

Отворен Еко парк на обновљеном игралишту у Кањижи

Кањижа добила нови еко парк

ПОДРШКА КОМПАНИЈЕ НИС ЕКОЛОШКИМ ПРОЈЕКТИМА Кањижа добила нови еко парк