Звуци пуцњаве постали готово свакодневна појава у шуми код Мартоноша

25.07.2022.
 

У шуми код Мартоноша у зору је дошло до пуцњаве. И није ово први случај. Према речима Роберта Лацкоа, председника Скупштине општине Кањижа, мигранти су све агресивнији, а звуци ватреног оружја су постали готово свакодневна појава. 

Припадници министарства унутрашњих послова су већ неколико пута приводили илегалне мигранте који су се скривали у шуми, али нови мигранти константно пристижу. У околини Хоргоша и Мартоноша тренутно борави око 1.500 миграната. 

Мигрантски притисак се повећава и у околини Хоргоша и Мартоноша. Илегални мигранти покушавају да пређу границу у шумовитим подручјима, а нажалост, мора се рећи да све више миграната и кријумчара људи има ватрено оружје. Према наводима мештана, последњих дана овде се константно пуцало. 

Некадашњи објекат граничне страже Мартонош и његово двориште су потпуно заузели мигранти. Двориште је претворено у шаторски камп. 

Према речима Роберта Лацкоа, председника Скупштине општине Кањижа, мигранти постају све агресивнији. Пуцњава се чује свакодневно, а пуцало се и у недељу у зору на подручју Мартоноша. 

“Стално се чује пуцњава. Тако је било и у Хоргошу. Нашли смо и оружје које је одбачено на рутама којима се крећу мигранти. Лично сам видео ватрено оружје, тада су то били пиштољи са пуним шаржерима. У шумовитом делу границе у Мартоношу сваке ноћи се непрекидно пуца, па је реч о учесталим звуцима пуцњаве. У непосредној близини живи породица с троје мале деце, с којима смо у контакту. Занимљиво је да током ноћи није било пуцања, да би се већ у зору опет могло чути пуцање.” 

Према проценама, у Хоргошу тренутно борави више од хиљаду миграната, али у Мартоношу и околини могло би се скривати око 500 илегалних миграната. 

Више информација: 


Звуци пуцњаве постали готово свакодневна појава у шуми код Мартоноша