Објављен конкурс за енергетску ефикасност за грађане

19.07.2022.

Општина Кањижа је расписала конкурс за енергетску ефикасност у оквиру којег се до трећег августа може пријавити за субвенције за унапређење топлотне изолације, замену прозора, модернизацију система грејања и уградњу соларних колектора. 
Грађани општине Кањижа се могу пријавити за пет подручја на недавно објављеном конкурсу за енергетску ефикасност. Укупна вредност конкурса је 10 милиона динара. Један од главних критеријума за субвенције за повећање енергетске ефикасности породичних кућа и станова је легализација објекта. 
Игор Папданчо, члан одбора за пројекат енергетске ефикасности, Кањижа каже: „Мала олакшица у овом случају, јер обично постоји одређени временски размак између решења издатих од стране катастра и општине, зато је за конкурисање довољно важеће правоснажно решење о легализацији или употребна дозвола." 
За замену спољних прозора и врата се може тражити највише 140.000 динара, а куповина и уградња котлова на природни гас или котлова на биомасу, као и замена постојећег система грејања се субвенционише са 50 посто. За замену постојећег система грејања у породичним кућама и становима, радијатора, грејних тела и пратећих уређаја може се тражити највише 120.000 динара. За куповину и уградњу прибора за топлотне пумпе и система грејања може се тражити 250.000 динара. Субвенција у износу од 140.000 динара се може тражити за куповину и уградњу соларних колектора, као и опреме везане уз систем грејања породичних кућа. 
Рудолф Чеке, координатор одбора за пројекат енергетске ефикасности каже: „Након рока за пријаву 3. августа, морамо направити прелиминарну ранг листу у року од две или три недеље, што већ укључује излазак на лице места, где комисија формирана од стране одбора излази на лице места како би се уверила да локација одговара параметрима наведеним у пријави, након чега се врши бодовање и рангирање пријављених кандидата, а потом се са победницима конкурса склапа троструки уговор." 
Рок за подношење пријава је 3. август, које је потребно доставити у Градску кућу. Образац за пријаву налази се на интернет страници општине Кањижа, као и у канцеларијама месних заједница. Заинтересовани више информација у вези са конкурсом могу добити на сајту www.kanjiza.rs
Више информација: 

 


Објављен конкурс за енергетску ефикасност за грађане у општини Кањижа

Кањижа – Конкурс за енергетску ефикасност