До краја године у Кањижи би требало да се отвори ИТ центар

31.05.2022.
 

До краја године у Кањижи би требало да почне са радом ИТ центар.
 На конкурсу Програма подршке подизању иновационих капацитета јединица локалне самоуправе на територији Републике Србије општини Кањижа додељено је 20 милиона динара за оснивање и опремање
 ИТ центра по најмодернијим европским стандардима који ће се налазити у згради Дома омладине. 
Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић обишао је Канцеларију за младе у Кањижи и том приликом уручио уговор о финансирању пројекта. 
Шеф посланичке групе СВМ-а Балинт Пастор и председник општине Кањижа Роберт Фејстамер сложили су се да је пројекат ОЗ смарт сити центар од изузетног значаја за развој омладине и подршку предузетништва у општини. 
Према речима министра Поповића у протеклих шест година у велике научно-технолошке паркове при универзитетским центрима у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу уложено је преко 100 милиона евра.

 Он је објаснио да је циљ оснивања ИТ центара у малим срединама пружање могућности младима за развијање сопственог бизниса и рад на иновацијама и новим технологијама,без потребе за селидбом у веће економске центре, те да је ово такође и прилика за привлачење компанија из окружења. ИТ сектор је, како је нагласио, једна од најбрже растућих привредних грана у Србији, а Србија има квалитетне стручњаке у области иновација и нових технологија, закључио је саговорник. 

Фото: Карољ Пушкаш

Више информација:


До краја године у Кањижи би требало да се отвори ИТ центар