Јавни позив за постављање монтажних гаража

15.06.2022.
 

На основу члана 6. Одлуке о давању на коришћење неизграђеног грађевинског земљишта за привремено постављање монтажних гаража („Сл. лист општине Кањижа“, бр. 26/20) Комисија за спровођење поступка давања на коришћење земљишта за постављање монтажних гаража, расписује 

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ДАВАЊЕ У ЗАКУП ЗЕМЉИШТА ЗА ПОСТАВЉАЊЕ МОНТАЖНИХ ГАРАЖА НА ТЕРИТОРИЈИ КО КАЊИЖА ПРИКУПЉАЊЕМ ПИСМЕНИХ ПОНУДА

 

1. Подаци о предмету закупа

 

У закуп се издају земљишта за постављање монтажних гаража на територији КО Кањижа, прикупљањем писмених понуда путем јавног оглашавања на следећим локацијама:

 

1) Локација бр. 1 (Графички прилог бр. 1) катастарска парцела бр. 974/1 и 976/1 к.о. Кањижа, у дворишту пословно-стамбеног блока, приступ са улице Главна;

- катастарска парцела бр. 974/1 к.о. Кањижа - места постојећих монтажних гаража бр. 1, 2, 3, 5 ,6 и 8:

- катастарска парцела бр. 976/1 к.о. Кањижа – место планиране монтажне гараже бр. 1:

2) Локација бр. 2 (Графички прилог бр. 2) катастарска парцела бр. 1088/1 к.о. Кањижа у дворишту стамбеног блока, приступ са улице Јован Јовановић Змај;

- катастарска парцела бр. 1088/1 к.о. Кањижа - место постојеће монтажне гараже под бр. 2, као и место планираног за постављање монтажне гараже бр. 3:

3) Локација бр. 3 (Графички прилог бр. 3) – катастарска парцела бр. 784/1 к.о. Кањижа површина око стамбеног блока, приступ са ул. Апостолска и Пролећна;

- катастарска парцела бр. 784/1 к.о. Кањижа - места постојећих монтажних гаража бр. 2, 3, 4, 5, 8, 9, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 као и места планираних за постављање монтажних гаража бр. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 и 21:

4) Локација бр. 4 (Графички прилог бр. 4) – катастарска парцела 453/1 к.о. Кањижа површина око стамбеног блока са ул. Беседеш Јожефа;

- катастарска парцела бр. 453/1 к.о. Кањижа – места постојећих монтажних гаража под редним бр. 3,4,5.

 

Саставни део овог конкурса су графички прилози од 1 до 4.

 

2. Период на које се земљишта давају у закуп

Непокретности из тачке 1 овог конкурса се издају на период од 5 (пет) година.

 

3. Износ почетне цене

Сходно члану 10. Одлуке о давању на коришћење неизграђеног грађевинског земљишта за привремено постављање монтажних гаража („Сл. лист општине Кањижа“, бр. 26/20) висина почетне цене износи 800 динара.

 

4. Висина депозита

Сходно члану 9. Одлуке о давању на коришћење неизграђеног грађевинског земљишта за привремено постављање монтажних гаража („Сл. лист општине Кањижа“, бр. 26/20) висина депозита за учешће у поступку прикупљање писмених понуда путем јавног оглашавања за коришћење неизграђеног грађевинског земљишта за постављање гаража износи 800 динара.

Полагање депозита врши се уплатом на рачун Закуподавца: Општинска управа општине Кањижа - бр. рачуна: 840-822804-75 који се води код Управе за трезор, бр. модела: 97, позив на број: 38-214.   сврха уплате: Депозит за учешће у поступку прикупљање писмених понуда путем јавног оглашавања за коришћење неизграђеног грађевинског земљишта за постављање гаража, локација ____ бр. гаражног места_____.

Лицу са којим се закључи уговор о закупу износ депозита се урачунава у закупнину.

Уколико лице која буде изабрано и проглашено као најповољнији понуђач у поступку отуђења одустане од закључења уговора о  закупу губи право на повраћај депозита.

Осталим понуђачима чија понуда није прихваћена уплаћени износ депозита се враћа у року од 30 дана од дана доношења одлуке о најповољнијим понућачима.

 

5. Подаци о дукументацији коју су учесници дужни да поднесу уз понуду, рок за подношење пријаава

Пријава на конкурс подноси се на обрасцу - Прилог бр. 5 овог конкурса.

Пријава обавезно садржи: 

- попуњену и потписану пријаву - Прилог бр. 5;

- за правна лица или предузетнике, извод из надлежног регистра са матичним бројем, ПИБ-ом;

- за физичка лица фотокопију личне карте;

- оверену пуномоћ за лице које заступа пондосиоца пријаве;

- доказ да је власник или корисник возила;

- доказ о уплати депозита;

- уверење надлежног органа Општинксе управе општине Кањижа о изиреним пореским обавезама.

 

Напомена: документација уз пријаву подноси се у оригиналу или овереној фотокопији.

 

Пријаве са документацијом подносе се у затвореној коверти поштом или лично на адресу: Општина Кањижа, Трг Главни бр. 1, 24420 Кањижа, са назнаком: „Не отварај – Пријава за постављање монтажне гараже, локација ____, бр. гаражног места_____.

 

Рок за достављање понуда је 6. 7. 2022. године, до 12,00 часова. 

Благовременом ће се сматрати пријаве које стигну на адресу закуподавца најкасније до 6. 7. 2022. године до 12,00 часова (без обзира на начин достављања). Неблаговремене и непотпуне понуде неће се узети у разматрање!

 

6. Место и време отварања пристиглих понуда

Кањижа, Трг Главни бр. 1, Зграда Општине Кањижа, канцеларија бр. 23, дана 6. 7. 2022 године са почетком у 12.15 часова.

 

7. Спровођење поступка, остале информације 

Предмет закупа се издаје у закуп учеснику који понуди највиши износ месечна закупнине. Висина месечне закупнине се ускађује сагласно одредбама Одлуке о давању на коришћење неизграђеног грађевинског земљишта за привремено постављање монтажних гаража.

Уплатом износа депозита учесник у постуку прихвата услове из предментог Јавног конкурса.

Учесник који је проглашен најповољнијим понуђачем у случају одустанка од закључења уговора о закупу, губи право на повраћај депозита.

Поступак прикупљања писмених понуда ће се сматрати успелим  уколико се на оглас пријави само један понуђач и понуди износ месечне закупнине који није мањи од почетне цене.

Пријаве учесника који имају неизмирене обавезе по основи изворних локалних прихода се неће разматрати.

Поступак прикупљања писмених понуда за закуп из тачке 1. спроводи Комисија за спровођење поступка давања на коришћење земљишта за постављање монтажних гаража, именована одлуком председника општине бр. 02-152/2020-I од дана 2. 11. 2020. године. 

Отварање приспелих понуда извршиће се комисијски. 

У случају да два или више учесника понуде исту цену, Комисија ће позвати понуђаче који су понудили исти износ закупнине, да у року од 3 (три) дана од дана пријема позива, доставе нову писмену затворену понуду, са увећаним износом месечне накнаде у односу на претходно дату понуду, а које понуде ће Комисија отворити и утврдити најповољнијег понуђача. У случају да понуђачи из птертходог става у року од  3 (три) дана не доставе нову понуду, односно ако су понуђачи доставили нову понуду са истоветном износом месечне закупнне, Комисија ће путем жреба извршити избор најповољнијег понуђача.

Отварању понуда могу присуствовати понуђачи који су предали своје понуде или овлашћени представници понуђача, који су дужни да својство представника понуђача докажу предајом потписаног и овереног овлашћења.

Записник о отварању понуда уручује се присутним представницима понуђача лично, а осталима се доставља у року од 5 дана од дана отварања писаних понуда. 

Након спроведеног поступка прикупљања понуда, на предлог Комисије о давању у закуп  предметних непокретности најповољнијим понуђачима, одлучује Општинско веће општине Кањижа. 

Изабрани понуђач је дужан да у року од 30 дана од дана доношења одлуке Општинског већа општине Кањижа закључи уговор о закупу, који, у име Општине Кањижа закључује преседник општине. 

Ближа обавештења заинтересована лица могу добити на телефон бр. 064 806 2131, контакт лице: Петра Ковач.

Овај оглас објављује се  на огласној табли и интернет страници општине Кањижа.                                 

                 

Председник Комисије за спровођење поступка

давања на коришћење земљишта за постављање

монтажних гаража

Даниел Нађ Немеди, мастер правник



Јавни конкурс за давање у закуп замљишта за постављање монтажних гаража на територији ко Кањижа

Графички прилог бр. 1.

Графички прилог бр. 2.

Графички прилог бр. 3.

Графички прилог бр. 4.

Пријава