Преглед комбајна и трактора пред жетву

30.05.2022.
  

Као сваке године, и ове ће се морати извршити технички преглед у погледу противпожарне заштите свих комбајна и трактора, који врше превоз семена и сламе као и пресовање. Преглед ће се вршити од стране комисије за преглед пољопривредних машина Општинског Ватрогасног Савеза Кањиже у сваком насељу по следећем редоследу:

Дана 6. јуна, у понедељак, преглед почиње у Долинама, од 8.00, код сабирне станице млека, те се наставља у Орому, од 9.00, на Вашаришту, у 10.00 код забавишта и у 11.00 на Велебитском путу, испред куће Мељкутијевих.

Дана 7. јуна, у уторак преглед почиње у Тотовом Селу, испред Дома културе, са почетком у 8.00, те се наставља на Велебиту од 10.00 часова, на тргу испред месне задруге.

Дана 8. јуна, у среду преглед ће се вршити у Трешњевцу, ујутру од 8.00, код товаришта стоке, те се у 9.30 наставља на пијачном тргу.

Дана 9. јуна, у четвртак преглед ће се вршити у Кањижи, на вашаришту, од 8.00, а наставиће се у Адорјану, са почетком у 10.00 часова, на товаришту паприке, поред НИС Нафтагас.

Дана 10. јуна, у петак, преглед ће се вршити у Мартоношу, од 8.00 , код фудбалског стадиона.

Дана 13. јуна, у понедељак преглед почиње у Малим Пијацама, код вашаришта, са почетком у 8.00, те се наставља код силоса од 9.00 часова.

Дана 14. јуна, у уторак преглед ће се вршити у Хоргошу, ујутру од 8.00 у дворишту Месне заједнице Хоргош.

Дана 15. и 16. јуна, у среду и у четвртак комисија ће обићи власнике пољ. машина који се оправдано нису одазвали у горе наведеним терминима и местима.

Власник који механизацију не може довести на горе наведена места, треба да то јави на датом месту или на телефон Комисије за преглед пољопривредних машина 063/544-996, радним данима од 8.00 до 14.00 часова.

Да би се на прегледу удовољило захтевима, поред других прописа обавезно је имати на сваком комбајну: баждарени апарат за гашење пожара од 9 килограма, ашов, лопату, разбијач варница и кутију прве помоћи, а код трактора: баждарени апарат за гашење пожара од 2 или 3 килограма и разбијач варница. Поред тога, акумулатори и други електрични водови морају бити обложени изолационом материјалом.

Баждарење апарата се организовано врши у Кањижи у ватрогасном дому сваког радног дана од 7.00 до 14.00 часова.

Износ тарифе прегледа: 2200,00 динара за комбајне и 1200,00 динара за тракторе, који се плаћа на лицу места.

Ове године се може очекивати жестока појава противпожарних инспектора и на путевима и на њивама. Казне су високе, ако нађу неиспитивану механизацију.

Општински ватрогасни савез Кањижа                                              

Комисија за преглед пољопривредних машина