Бесповратна средства за куповину сеоских кућа

14.12.2021.
 

На основу Уредбе Владе Републике Србије Министарство за бригу о селу спроводило је Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије. Захваљујући Јавном конкурсу за реализацију Програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину 17 породица је решило свој стамбени статус.

Куповина кућа је реализована у Хоргошу, Мартоношу, Орому, Малим Пијацама и Зимонићу.

Заинтересовани су подносили пријаве на Јавни конкурс за реализацију програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину који је расписало Министарство за бригу о селу, а рок за подношење пријава био је 1. новембар 2021. године. Сви подносиоци пријава су донели одлуку да свој живот наставе на селу и за свој нови дом су одабрали куће у селима наше општине.

Јавни конкурс за реализацију програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије у наредној 2022. години планиран је као једна од активности Министарства за бригу о селу.