Пољочуварска служба у општини Кањижа

10.12.2021.
 

У свих 13 насеља општине Кањижа ће бити пољочуварска служба. У вези овога је локална самоуправа потписала једногодишњи уговор вредан 2 милиона динара са једном фирмом из Суботице. 

Пољочувари су одговорни за заштиту пољопривредних добара. Захваљујући томе и пољопривредници могу бити мирнији. Локална самоуправа општине Кањижа ће и у наредном раздобљу пружати ову услугу произвођачима. 

Уговор о развоју пољочуварске службе је потписан са фирмом "Аларм Сyстемс" д.о.о. Уговор је потписан за наредних годину дана. 

Локална самоуправа је од 2006. године покушала да формира пољочуварску службу у неколико система. За овом услугом постоји потражња у свих 13 насеља. Укупан износ уговора је 2 милиона динара. 

Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа каже: „Осим бриге о усевима пољопривредника, за Хоргош и Мартонош је од виталног значаја да побољшају осећај јавне безбедности, јер се ови пољочувари, који су на дужности, могу позвати и када пољопривредници сретну мигранте на пољопривредном земљишту." 

Председник општине је такође уверио грађане да ће, уколико грађани буду задовољни услугом, општина и даље подржавати пољочуварску службу. 

Више информација:


Пољочуварска служба у општини Кањижа




Фото: Пушкаш Карољ