Прихваћен ребаланс буџета

26.11.2021.
 

Ребалансом је обезбеђено несметано функционисање локалне самоуправе и институција до краја године. 

Прихваћен је и нови правилник о утврђивању висине пореза на имовину којим ће у 2022. години бити одређена висина цене некретнина у општини Кањижа. Осим тога  на XI редовној седници Скупштине општине Кањижа донета је одлука и да се у месној заједници Адорјан уведе самодопринос за период од 2022. до 2031. године. За директора општинског Центра за социјални рад постављен је Чаба Толнаи. Такође, на дневном реду био је и ребаланс буџета за 2021. годину. 

„Ребаланс је био потребан како би се до краја године обезбедило несметано функционисање локалне самоуправе и институција, а са друге стране и због става Министарства да се што боље усклади са буџетским планом. Са овим ребалансом може се очекивати реализација у висини од 88 до 90 одсто. У току је један нови пројекат, инвестира се у енергетску ефикасност дома културе у Велебиту у износу од 18 плус 5,4 милиона динара. Прихватили смо и извештај о остварењу буџета за период од јануара до септембра, и са тим у вези може се рећи да је оцена позитивна. Реализовано је више инвестиција, а у току је и изградња дечијег игралишта у Народној башти" каже Тибор Плетикосић, шеф одборничке групе Савеза војвођанских Мађара у Скупштини општине Кањижа. 

Милош Кравић лидер групе Александар Вучић - За децу, рекао је да буџет карактеришу улагања и побољшања на једној страни, а штедња на другој страни. Приходовна страна је 920 милиона динара, а расходна страна је осмишљена да буде сразмерна том износу. 

Поводом реновирања Дома културе на Велебиту, Кравић је рекао да су са виших нивоа власти такодје добијена средства, у вредности од 18 милиона динара, чиме су покрили трошкове реконструкције. За опремање зграде утрошено је додатних 5,4 милиона динара. Милош Кравић је додао да су грађани села поносни на обновљени дом културе и да се захваљују свима који су допринели да се овај пројекат реализује. 

Више информација: 


Кањижа: прихваћен ребаланс буџета




Фото: Пушкаш Карољ