Мировић: За локални и регионални развој 100 милиона динара

17.11.2021.
 

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 96 уговора вредних 100 милиона динара за суфинансирање ИПА пројеката који се реализују преко фондова Европске уније. Средства обезбеђена преко Покрајинског секретаријата за финансије намењена су јединицама локалне самоуправе, здравственим, образовним установама и установама социјалне заштите, регионалним развојним агенцијама, јавним предузећима, пословним инкубаторима, невладином сектору и установама и предузећима са већинским уделом приватног капитала. Највише средстава, према Мировићевим речима, усмерено је градовима и општинама за пројекте јачања локалног развоја. 

Церемонији потписивања је присуствовао градоначелник Кањиже Роберт Фејстамер. Међу 96 одобрених пројеката, општина Кањижа добила је средства за реализацију три програма. 

Игор Мировић је најавио да ће у наредној години, за коју је планиран буџет од готово 89 милијарди динара, двоструко већа средства бити опредељена за пројекте који се реализују преко Секретаријата за финансије имајући у виду да нас очекује нови седмогодишњи развојни буџетски период Европске уније. 

Више информација: 


Мировић: За локални и регионални развој 100 милиона динара