У Кањижи отворен Туристички информациони центар

21.10.2021.
 

У канцеларији туристи могу пронаћи различите сувенире, односно локалне производе, али такође могу сазнати и нешто више о туристичким потенцијалима општине. Сувенири, козметички производи, добра вина - све то од произвођача из Кањиже. Понуда Туристичког информационог центра би се у будућности могла додатно проширити. 

Вивиен Фодор сарадница каже: „У продавници сувенира и локалних производа углавном ће бити производи који садрже заштитни знак Кањиже. А поред тога и производи који припадају општини Кањижа, као што су вина, ракије, рукотворине." 

У оквиру пројекта „Хелло Кањижа", недавно је покренута апликација за мобилне телефоне, која за циљ има јачање туризма. Следећи корак је био формирање информационог центра. 

На полице су првенствено стављени производи „Графопак"-а. Ти производи су обележени са брендом „Хелло Кањижа", дакле као што и видите на полицама, „Хелло Кањижа" је присутно свуда. Поред тога, желели смо да бирамо међу локалним производима, и практично и даље чекамо пријаве предузећа, малих предузећа, која би желела да се укључе у ово, каже Жомбор Ујвари, члан Општинског већа задужен за туризам. 

Канцеларија поред тога такође пружа и информације о туристичкој понуди општине. 

Роберт Фејстамер, председник Општине Кањижа: „Донели смо одлуку о томе да нам је потребна једна установа, канцеларија која прикупља све информације, све могућности и ту сви туристи који посете нашу општину могу добити све актуелне информације, било да се ради о једној манифестацији или понуди ресторана или понуди хотела или угоститељског објекта, дакле заиста говоримо о једном веома широком спектру понуда." 

Туристички информациони центар тренутно ради са три сарадника. Радним данима од 10 до 17 часова, суботом од 9 до 12 часова, односно поподне од 16 до 18 часова. Поред тога посетиоце очекују и у недељу од 9 до 12 часова. 

Више информација: 


У Кањижи отворен Туристички информациони центар




Фото: Пушкаш Карољ