Уметнички конкурси поводом Дана општине Кањижа

28.09.2021.
  

Комисија за организацију манифестације „Дан општине Кањижа“ објављује конкурсе у оквиру празника свим генерацијама на територији општине Кањижа у оквиру празника. Тема овогодишњих конкурса је „Овде ми је лепо – Моје омиљено место у мом насељу“.

Свима нама је веома важна љубав према родном месту, према дому. Ове године тражимо та места која имају посебно место у животу аутора, где се они пријатно осећају, где налазе мир и хармонију.

Ученици нижих разреда основне школе на ову тему могу да припреме колаж (заједничко дело) у потпуно слободној форми (на папиру може да се нађе текст, фотографија, цртеж, итд.)

Ученици виших разредa на исту тему могу да напишу своје песме – класичну или слободну, избор је њихов.

За основношколце рок за пријаву колажа или песама је 15. октобар, петак. Радове очекујемо у Галерији „Добо Тихамер“ или у електронском облику (песме) на адресу: nterika@cnesa.rs.

Организатори су и ове године мислили на љубитеље фотографисања: аутори изнад 15 година старости могу своје фотографије послати на исту тему: „Овде ми је лепо – Моје омиљено место у мом насељу“. Фотографије очекујемо на имејл адреси Регионалног креативног атељеа: rka@sks.co.rs до 15. октобра.

Објава резултата и додела награда одржаће се у оквиру празничног програма. Учеснике ће обавестити организатори благовремено.

А сада: Сви на задатак!

Покажимо колико лепих места имамо на нашим насељима, колико вредности, колико лепота се крије око нас!

Комисија за организацију манифестације „Дан општине Кањижа“



Ликовни конкурс – текст

Ликовни конкурс – плаката

Књижевни конкурс – текст

Књижевни конкурс – плаката

Фото конкурс – текст

Фото конкурс – плаката