Такмичење „Најлепши хлеб“

18.08.2021.
 

Комисија за организацију манифестације „Дан Светог Стефана и Празник Новог хлеба” која се организује 22. августа 2021. године расписује
КОНКУРС
за учешће на такмичењу „Најлепши хлеб”
Такмичење „Најлепши хлеб” ће се одржати 22. августа 2021. године у оквиру манифестације „Дан Светог Стефана и Празник Новог хлеба” у Кањижи.
На основу правила такмичења сви учесници припремају хлеб пре манифестације код куће и сносе све трошкове припреме.
На такмичење свако може да се пријави. Припремљен хлеб потребно је предати на дан манифестације, 22. августа у једној од дрвених кућица испред Градске куће у Малом парку које су намењене излагању Новог хлеба (између 17.00 и 18.30 часова). Приликом предаје попуњава се пријавни лист са следећим подацима: 1. Име и презиме, односно назив организације, приватника, 2. Тачни подаци: место, улица и број, број телефона.
Сваки такмичар је у обавези да буде код бине непосредно пре најаве резултата у 19.30 часова.
Пријављене хлебове оцењује трочлани жири, чији чланови не познају ни име, ни остале податке такмичара, само број под којим се хлеб такмичи.
Жири оцењује хлебове на основу следећих критеријума: 1. креативност, 2. облик, 3. општи изглед.
Жири хлебове оцењује у 19.00 часова. Оцењивање хлебова води председник жирија и стара о остваривању свих правила такмичења.
Три такмичара може добити награду: 1 физичко лице, 1 организација, 1 професионални пекар (приватник који се бави производњом хлеба).
Изабране такмичаре чекају вредне награде.
Котизације нема.