Будућност младих Кањиже је у рукама младих

04.08.2021.

Одржан скуп о пројекту везаном за запошљавање и едукацију младих у Кањижи.
Министар иновација и технологије др Ненад Поповић посетио је Кањижу где је водио разговоре о потенцијалима запошљавања младих, као и технологијама и опреми за едукацију програмирања.
Канцеларија за младе општине Кањижа ради од 2014. али је у протеклих годину дана постигнуто да заиста процвета и укључи младе у њен рад. Тренутно у канцеларији има 25-30 активиста.
Координаторка Канцеларије за младе општине Кањижа Лаура Ивановић каже да млади измишљају програме, они раде све, заправо они воде и планирају изглед. Ја их само сажмем и дам позадину, мало вођства о томе шта и како, али је цела ствар оријентисана на младе и чини се да уживају и да има велики успех – додала је.
Један од циљева канцеларије је да покуша да појача жељу младих за запошљавање и предузетништво, а да поред тога нуди и обуке захваљујући којима брже могу да се запосле – истакао је Роберт Фејстамер, градоначелник Кањиже.
Руководиоци канцеларије за младе су министру без портфеља у Влади Србије задуженом за иновације др Ненаду Поповићу представили активности, као и предлог пројекта везан за едукацију програмирања, која би поправила могућности запошљавања младих рекавши да желе да из целе Србије да доведу овде младе како би радили одавде, отворили своје фирме јер Влада Србије може све да финансира како би подржала стартап предузетнике финансијски, новчано, књиговодствено, правно, стручно и понајвише да им пружи менторску подршку да постигну резултате у процесу од идеје до реализације.
На крају сусрета је др Ненад Поповић обишао објекат дома младих.

Више информација:


Будућност младих Кањиже је у рукама младих

Poseta ministra Nenada Popovića u Kanjiži