У Велебиту и Кањижи обележен Видовдан

30.06.2021.
 

Један од најзначајнијих празника српског народа Видовдан обележен је у Велебиту, месту које су пре једног века основали солунски добровољци из Лике, и у Кањижи. 

У Завичајној кући „Ћемер“ у Велебиту у оквиру манифестације „Караван младости за дан светлости“ осми пут је уприличен свечани програм, после свете литургије коју је у кањишком православном храму служио протојереј Јовица Мојсиловић. 

На свечаности у Велебиту указано је на значај Косовске битке и косовског завета за српски народ, који је како је нагласила Даница Томаш, део нашег националног идентитета и да је циљ да се најмлађи упознају са тим наслеђем. Деца су послужена традиционалном посном трпезом и украсила су Завичајну кућу „Ћемер“ венцима од пољског цвећа, у знак сећања на све погинуле и страдале на Видовдан. 

У организацији локалне самоуправе општине Кањижа и Културног удружења „Вожд“ у кањишком Дому уметности је приређен свечани програм „Видовдан 2021“, уз учешће глумаца Сање Микитишин и Љубише Милишића, чланица САКУД- а „Свети Сава“ Маје Грче и Теодоре Мандарић и професора историје Виктора Ђерија. 

Више информација: 


У Велебиту и Кањижи обележен Видовдан




Фото: Пушкаш Карољ