Кањишки кајак клуб Братство добио кајаке и мини-кану

16.06.2021.
 

Представљени нови чамци и обновљена теретана клуба са Тисе. 

Кањишки кајак клуб Братство је захваљујући подршци локалне самоуправе и донацијама приватних лица набавио пет кајака и мини-кану. Недавно је реновирана и теретана клуба. Овај клуб броји 50 регистрованих такмичара, мада има много више чланова. Недавно су у потпуности обновили теретану, где сада млади могу да раде под савременим условима рада. Градоначелник Кањиже Роберт Фејстамер је данас посетио ову обновљену теретану, те је и испробао справе. 

Председник кајак клуба Братство из Кањиже Рудолф Чеке је изјавио да је у потпуности обновљен хладни и топли покривач, окречено је, проширен је број реквизита попут справа за вежбање кондиције и дизање тегова, што је била инвестиција од скоро пола милиона динара, захваљујући у првом реду дарежљивости локале самоуправе. 

Кајак клуб је проширио свој инвентар и са пет кајак чамаца и са једним мини-кануом. Локална самоуправа додељује подршку клубу сваке године, из чега су успели да купе део ових чамаца за кајак. 

Градоначелник Кањиже Роберт Фејстамер је казао да најчешће годишња дотација клубовима служи за текући рад, одлазак на спортске манифестације и активности током године. Оно што је специфично данас је да се ради углавном о повећању инвентара, са једне стране је обновљена теретана, а са друге стране је повећан арсенал кајака, те их клуб има скоро стотину – изјавио је градоначелник Кањиже. 

Чланови клуба редовно одлазе на такмичења и доносе добре резултате, а ускоро креће и летња школа кајака. 

Више информација: 


Кањишки кајак клуб Братство добио кајаке и мини-кану

Обновљена теретана и нови чамци КК Братство из Кањиже