Градоначелник је примио хоргошке стонотенисерке

10.06.2021.
 

Женска екипа хоргошког Стонотениског клуба – Јулиана Фолберт, Бланка Ердељи, Река Мора и Лара Филе– је на републичком такмичењу одржаном у Новом Саду освојила друго место. Сребрне девојке је примио градоначелник Кањиже Роберт Фејстамер. На пријем одржан 9. јуна су спортисткиње отпратили председник клуба Јожеф Давид и тренер Титус Рекецки.

Девојке су градоначелнику испричале да им ово није први успех. На републичком такмичењу у Новом Саду су добиле сребрне медаље,  у војвођанској лиги су освојиле друго место, а у Сегедину су биле трећепласиране.

Тренер Титус Рекецки је испричао да је на такмичењу била јака конкуренција, да су учествовали клубови који су већ одавно на стонотениској сцени и имају велико искуство, а са тим такмичарима раде најбољи тренери.

По Титусу Рекецкију су хоргошка деца веома надарена, и да би вредело још више рада уложити у њихове тренинге да би могли остати на овом нивоу, односно, да би постизали још боље резултате.

Градоначелник Роберт Фејстамер им је честитао на успеху, и изразио је задовољство што тако млади спортисти постижу толико лепе резултате на републичком такмичењу.

- Радујем се и томе што постоје тако успешни клубови не само у Кањижи, већ и у селима, из којих такмичари постижу резултате на покрајинским или републичким такмичењима. Сигуран сам да ће и будући резултати потврдити да је спортска политика локалне самоуправе добра. Вреди обезбеђивати средства за 35 спортских удружења, пошто она младе уче здравом начину живота, такмичарском и тимском духу. Верујем да ће се ови млади спортисти доказати и у другим областима у животу – рекао је градоначелник.

Јожеф Давид, председник хоргошког Стонотениског клуба је открио које је тајна постигнутог успеха:

- У протеклих пола године је клуб прешао на нови ниво. Руководство клуба и тренери су одлучили да ће увести озбиљнији програм тренирања. То значи да се тренинзи одржавају пет дана, имамо два лиценцирана тренера, и томе се дугује овај резултат. Наша омладина је јако вешта и оријентисана на циљ, мада су често уморни. Верујем да ће им овај резултат који су постигли дати снаге да наставе са тренирањем. Сигуран сам да ће након овог уследити још бољи резултати и у војвођанској лиги или на републичком нивоу, на индивидуалним или екипним такмичењима.

Градоначелник Роберт Фејстамер је на крају пријема предао поклоне чланицама екипе, односно представницима клуба.





Фото: Пушкаш Карољ