Прва ванредна седница Скупштине општине

21.04.2021.
 

Прву ванредну седницу Скупштина општине Кањижа, одржала је у електронској форми. Расправљене су и усвојене четири тачке дневног реда.

Две тачке дневног реда односниле су се на измену Просторног плана општине и израду Плана детаљне регулације, који обухвата Месне заједнице Трешњевац, Мартонош и Адорјан. Измена је била неопходна због учешћа на конкурсима за отварање нових радних места и за инвестиције. Поред тога, одборници су усвојили и именовање једног члана у одбору Регионалне депоније Суботица.

Тибор Плетикосић, шеф одборничке групе у Скупштини општине Кањижа, СВМ: „У петак смо такође донели одлуку и о плану запошљавања и акционом плану наше општине за 2021. годину. То је један свеобухватан документ, који даје оцену стања на општинском тржишту рада, број незапослених према квалификацијама и потврђује учешће наше општине у програму Националне службе за запошљавање. Општина Кањижа ће издвојити 4,3 милиона динара за укључивање укупно 25 незапослених лица у програм јавних радова. На тај начин доприносимо и побољшању положаја незапослених лица и обављању задатака од опште користи."

Више информација:


4,3 милиона динара за помоћ незапосленима у Кањижи