Цела Војводина као туристички производ

09.04.2021.
  

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић са сарадницима посетио је Кањижу где је након разговора са челницима општине изјавио да је видео многе ствари које се могу применити у новој Стратегији развоја туризма на територији АП Војводине.

Иванишевић је са домаћинима обишао гарни хотел „Арт“, где је констатовао да објекат који је у власништву локалне самоуправе, јесте пример како у неким локалним самоуправама се може понудити могућност развоја туризма.

- Мислим да су то ствари које нас карактеришу, да морамо да радимо заједно, да делимо проблеме, али и добра искуства. У Старој Пазови у којој смо били претходног дана и овде у Кањижи, то су добри примери организације туристичке понуде и мислим да

Војводину као јединствен туристички производ морамо понудити заједно. Страним туристима којима се надамо после пандемије цела Војводина мора бити један производ , где ће надамо се провести више од пет дана и потрошити значајно више новца, али им морамо предочити шта су то предности које Војводина нуди - нагласио је Иванишевић.

Он је рекао да је од председника општине и његовог заменика Роберта Фејстамера и Небојше Ракића упознат са реализацијом пројекта Војвођанске рвачке академије која ће допринети развоју спортског туризма, као и да се располаже са парцелом од четири хектара на коме треба да се развија прихватљив концепт породичног туризма, односно, породичних хотела, при чему ће користити бањске садржаје, али и садржаје за децу и спортисте.

Ненад Иванишевић је најавио да ће се заједно радити да речни прелаз буде успостављен што је могуће брже и да боље функционише.

- Договорили смо се да ћемо из средстава Покрајинског секретаријата расписати конкурс за све локалне самоуправе које желе да добију новац за дигитални маркетинг, да боље промовишу своју туристичку понуду, јер мислим да је то веома важно. Данас сваки туриста пре свега оде на интернет када хоће да се информише о туристичкој понуди и зато мислимо да је веома значајно да повећамо нашу дигиталну видљивост - рекао је Иванишевић.

Председник кањишке општине Роберт Фејстамер и његов заменик Небојша Ракић предочили су расположиве потенцијале и планове за улагања на реци Тиси, будући велнес центар и друге садржаје.

У претходном периоду општина Кањижа и привредници из наше средине су добили значајна средства у виду подршке, па и у наредном периоду очекујемо да заједнички реализујемо наше пројекте. Дајемо све већи значај развоју туризма уз реку Тису, где је неопходно отварање речног граничног прелаза, наставак улагања у камп и друго - рекао је Небојша Ракић.

Више информација:


Цела Војводина као туристички производ

Речни гранични прелаз и велнес – нови планови за Кањижу

Посета покрајинског секретара за привреду и туризам др Ненада Иванишевића Кањижи




Фото: Пушкаш Карољ