Пријем представника Кањиже у Влади Србије

25.07.2014.
 

24. јула 2014. године одржан је радни састанак у згради Владе Републике Србије у Београду где је делегацију општине Кањиже примила Потпредседник Владе и Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др. Зорана Михајловић и стручни тим министарства (државни секретари, саветници министра и начелници одељења).

Делегацију општине Кањижа су чинили: Михаљ др Бимбо председник општине, Роберт Фејстамер шеф Одељења за привреду, финансије и развој, Кевешди Јанош директор Јавног предузећа за уређење насеља општине Кањижа.

Радни састанци Потпредседника Владе са представницима локалних самоуправа су уведени у циљу координације и заједничког решавања проблема у општинама и градовима, свесни чињенице да се локални развој може постићи интензивнијом сарадњом и координацијом између Владе и локалне власти.

Задатак сваке одговорне локалне власти је да користећи своје потенцијале и могућности на најбољи могући начин, обезбеди својим грађанима економски и социјални развој. Сходно томе делегација општине Кањижа је представила преглед постојећих и потенцијалних проблема који имају регионални, међуопштински или локални значај и који могу бити решени координацијом Потпредседника Владе и наше локалне самоуправе.

Од 12 пројеката сваки је од великог значаја за побољшање животних околности грађана општине Кањижа, а најважнији су: изградња и реконструкција пречистача фекалних вода, система фекалних канализација у насељима општине и побољшавање снабдевања становништва пијаћом водом, решавање проблема малограничног прелаза код Хоргоша, као и осавремењавање инфраструктуре пристаништа на Тиси у Кањижи.

Представници министарства и Потпредседник Владе су дали обећање да ће у року од 7 дана дати одговор у вези свих питања и да ће размотрити могућности сарадње, решавања, финансирања презентованих пројеката.