Скупштина општине је одлучила о радним извештајима

26.03.2021.
 

Извештаји општинских установа о раду у прошлој години били су централна тема заседања Скупштине општине Кањижа 25. марта. Одлучено је и о одузимању права коришћена над две општинске имовине.

Имовину некадашње основне школе „Арањ Јанош" у Трешњевцу, која је раније служила као школа у Тотовом селу, сада ће користити Месна заједница Тотово село. Мештани имају више планова везаних за овај објекат.

„Желели би од старе школске зграде да направимо музеј школства, а у другом крилу би сместили оруђа која смо наследили од предака. Планирамо отворену сцену, да тамо поставимо једну позорницу на отвореном. Имамо кампове, рецимо камп дрводеља, и они би делом могли тамо да се преместе" каже Јене Уташи, одборник Скупштине општине Кањижа.

Одборници су прихватили извештаје  о раду за 2020. годину које је поднело 16 општинских институција.

„Наше установе и даље су радиле, и даље су опстале и обавиле су јако много посла како би наша општина даље могла да функционише, како би могли да је дотерујемо. Између осталог потребно је поменути формирање Научног парка, осим тога треба рећи да је у оквиру Кнесе обновљена велика сала, што је остварено уз помоћ једног конкурса" рекао је Тибор Плетикосић, шеф одборничке групе СВМ-а.

Одборници су прихватили и више предлога који су се односили на измене чланова појединих управних одбора.

Више информација:


Нови садржаји планирани за објекат школе у Тотовом селу




Фото: Пушкаш Карољ