Тата је само један

04.03.2021.
 

У Градској кући у Кањижи, Роберт Фејстамер, председник општине примио је очеве који су родитељи првих беба рођених у овој години.

Први дечкић рођен у општини је Кањижанин Мануел Берчек, који је свет угледао 6. јануара у Сенти. Прва девојчица се родила 17. јануара, такође у Сенти, и то је Рејна Михаиловић Петровић из Хоргоша. Председник општине је честитао очевима и предао им поклоне локалне самоуправе.

Малени Кањижанин Мануел Берчек свет је угледао 6. јануара и читава породица га је жељно чекала – каже тридесетједногодишњи тата који открива да су и мама и беба добро.

„Ово нам је друго дете, тако да смо уходани, немамо страхова. Новчани поклон ћемо му ставити на банковни рачун и када малиша буде имао 18 година, он ће то трошити на шта жели" каже Тoмаc Берчек из Кањиже.

Прва девојчица у овој години рођена је у Сенти. Долазак хоргошке бебе Рејне Михаиловић Петровић је велика срећа за породицу.

„Ја имам одраније две девојчице, али ово је наше прво дете, тако да смо је јако чекали" каже Ерик Михаиловић из Хоргоша.

Локална самоуправа Кањиже већ година обезбеђује једнократно по 50 хиљада динара пружајући и на тај начин подршку породицама.

„Уверен сам да ће и убудуће програми подршке породици, и уопште начин размишљања који је окренут ка породици, и даље моћи да се остварује у локалној самоуправи кроз њен буџет" рекао је Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа.

Кањижа се већ дуги низ година сматра локалном самоуправом која пружа подршку породицама, не само поводом рођења беба, већ настоји да децу подржи и током поласка у обданиште и у годинама школовања.

Више информација:


Тата је само један

Дариване прворођене бебе у овој години




Фото: Пушкаш Карољ