Шеста седница Скупштине општине Кањижа

12.02.2021.
 

На седници Скупштине општине Кањижа било је на дневном реду 17 тачака. Између осталог, усвојен је програм пословања за Регионалну депонију за 2021. годину, као и посебни програми који се односе на коришћење буџетских средстава. Такође је споменуто да ће у блиској будућности представници општине посетити регионалну депонију.

„Регионална депонија за нас је такође непознаница у погледу пробне производње и извршавања задатака који га очекују. Понуда је била да одборници тамо направе кратку посету како би проценили како то функционише, јер има много непознаница и за нас и за становнике." - рекао је Милош Кравић шеф одборничке групе СНС-а у Кањижи.

На седници су усвојени програми пословања неколико општинских институција за 2021.годину, укључујући и представљање Програма здравствене заштите локалног Дома здравља одборницима.

„Дом здравља био је под огромним притиском управо због ковида и стога је морала бити извршена реорганизација, у ковид амбулантама је било потребно распоредити више људи, па је било потребно направити реорганизацију са новим људима, који би радили на текућим пословима, као и на њихов део посла са вакцинацијом." - рекао је Тибор Плетикосић, председник одборничке групе СВМ-а у Кањижи.

Одборници су такође одлучили продати грађевинско земљиште у власништву општине, које је купио општински предузетник који планира отворити нова радна места.

Више информација:


У Кањижи на дневном реду планови рада општинских институција за 2021. годину

Шеста седница Скупштине општине Кањижа




Фото: Пушкаш Карољ