Засијала „Сунчица” уз темељну обнову

08.02.2021.
 

Дечији вртић „Сунчица” Предшколске установе „Наши бисери” у улици Јанка Сибињанина у Кањижи темељно је обновљен средствима обезбеђеним из Кабинета министра без портфеља за демографију и популациону политику и из буџета кањишке општине.

Да су радови на адаптацији и енергетској санацији успешно завршени уверили су се обиласком вртића „Сунчица” председник и заменик председника кањишке општине Роберт Фесјтамер и Небојша Ракић.

Предшколска установа „Наши бисери“ има 11 вртића, а према речима заменика председника општине Небојше Ракића, који је био и координатор пројекта обнове вртића „Сунчица”, вредност изведених радова на овом објекту је 21,1 милиона динара.

Средства из министарства су добијена у марту прошле године, али због пандемије короне и настале ситуације радови су се мало одужили, али уз коректну сарадњу локалне самоуправе са руководством ПУ „Наши бисери” и извођачима радова, све је усклађено тако што су се појединци радови обављани преко викенда, па и празничним данима, па су малишани после распуста добили обновљени вртић у пуном сјају.

За ове радове из републичког буџета посредством министарства задуженог за демографију и популациону политику обезбеђено је 70 одсто средстава, а разлику од преосталих 30 одсто као своје учешће финансирала је локална самоуправа. Обављени радови представљају озбиљно освежење старог објекта у погледу енергетске ефикасности. Решено је питање грејања и хлађења уз најсавременије топлотне пумпе, обновљена је фасада објекта са комплетном термоизолацијом, замењени су подови уградњом новог паркета, обновљене су у целости електричне инсталације и расвета, тако да је овај вртић порикладно сређен за збрињавање деце у јаслицама и обезбеђени су оптимални услови за запослене у предшколској установи, наглашава Небојша Ракић.

Општински челници су истакли да ће локална самоуправа и у наредном периоду наставити улагања у дечије вртиће, као што је то рађено и претходних година, јер су та улагања приоритетна.

Више информација:


Засијала „Сунчица” уз темељну обнову




Фото: Пушкаш Карољ