Мере заштите су и даље обавезне

26.01.2021.
 

Ванредна ситуација је укинута на целој територији општине Кањижа. Таква одлука је донета због малог броја заражених корона вирусом, и због константног пада тог броја.

Упркос томе, употреба маске и држање дистанце од једног и по метра, и даље су обавезни. Према званичним подацима, у општини је регистровано 55 заражених особа - рекао је Роберт Фејстамер, председник општине Кањиже.

„Невладине организације и културна друштва могу започети своје активности, спортисти аматери могу се бавити спортом и окупљати се, они такође могу почети са радом. Пре свега, желео бих да нагласим да укидање ванредне ситуације заправо утиче на то да у општини не постоје посебна ограничења. Међутим, морају се поштовати иста правила, која су и до сада регулисана уредбом."

Без обзира на укинуто ванредно стање, грађани су у обавези да носе маске у затвореним просторима, да воде рачуна о хигијени руку, одржавају међусобну дистанцу када год је то могуће и редовно проветравају просторије. Одговорним понашањем, поштовањем епидемиолошких мера најбрже ћемо доћи до заједнилког циља - а то је коначна победа над корона вирусом.

Више информација:


Ванредна ситуација је укинута, али су мере заштите и даље обавезне