Врши се имунизација у Кањижи

22.01.2021.
 

Имунизација грађана у Кањижи је почела у објекту Дому здравља Кањижа, на адреси Карађорђева бр. 53. Вакцинацију спроводи Дом здравља Кањижа.

У прва два дана имунизације вакцину је примило 134 грађана, који су се пријавили путем портала e-Управа, заказан им је термин, а потврђен је њихов долазак преко кол-центра Дома здравља Кањижа.

Директорка Дома здравља Кањижа Каролина Ђолаи рекла је да је у Кањижи организован рад тима и пункта за вакцинацију.

Грађани који желе да приме било коју од вакцина за имунизацију против корона вируса потребно је да се пријаве путем портала е-Управа: https://euprava.gov.rs/imunizacija-covid-19. Након тога се обавештавају о заказаном термину и позивају из кол-центра ради потврде термина. Долазак грађана на имунизацију заказује се у размацима од 5 минута и није потребно да се долази пре заказаног термина како би се избегло ставарање гужве.

Приликом уласка у објекат – пункт за вакцинацију грађанима се мери температура и попуњавају се упитници, а затим почиње сам процес вакцинације. Када прође вакцинација потребно је да особа у посебној чекаоници сачека још 15-30 минута и касније одлази кући. Људи из кол-центра након тога ће поново позивати особе које су примиле вакцину, а они су свакако у обавези да се јаве уколико дође до неких компликација.

За тешко покретна лица која су се пријавила за вакцинацију, а немају могућност да дођу, обезбеђен је превоз.

Позивом броја 062789948 може се тражити помоћ и у попуњавању упитника (сваког радног дана од 11 до 14 сати).

Имунизација становништва је најефикасније средство за сузбијање епидемије и заштиту здравља људи. У складу са тим, позивају се сви заинтересовани грађани за имунизацију против болести КОВИД-19 да се пријаве попуњавањем упитника на порталу е-Управа https://euprava.gov.rs/.