Буџет општине усвојен на електронској седници

31.12.2020.
 

Буџет општине Кањижа за 2021. годину одборници Скупштине општине усвојили су на 5. седници која је одржана 30. децембра у електронској форми, због епидемиолошке ситуације. Утврђени износ буџета општине за наредну годину је једна милијарда и 59 милиона динара. О исходу електронске седнице на конференцији за медије говорили су председник Скупштине општине Кањижа Роберт Лацко, шеф одборничке групе Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Тибор Плетикосић, и шеф одборничке групе Српске напредне странке (СНС) Милош Кравић.

Без обзира на епидемију изазвану вирусом корона и њен утицај на економске прилике,  усвојени буџет обезбеђује несметано функционисање локалне самоуправе и институција из надлежности локалне самоуправе, такође и улагања у развојне пројекте.  Одборници су одлучивали о разним питањима у 35 тачака дневног реда, при чему је у електронској форми гласало 27 од 29 одборника, већином једногласно или уз мали број уздржаних.

Према речима Тибора Плетикосића, шефа одборничке групе СВМ-а, ос планираног буџета за 2020. годину од 1,2 милијарде динара реализовано је 890 милиона динара. Буџетом за 2021. је планирано да се реализују инвестиције које су изостале у минулој години, између осталог обилазни пут код Кањиже, као и изградња регионалних путева који нису били обухваћени  буџетом за 2020. години, као и друга улагања.

Шеф одборничке групе СНС Милош Кравић констатовао је да је општина, због насталих ванредних околности била ускраћена за део прихода које у нормалним околностима доприносе привредни субјекти, а да су настојања свих структура локалне самоуправе да наредна 2021. година буде просперитетнија у односу на 2020.

Више информација:


Усвојен буџет Кањиже за 2021. годину

У Кањижи комуналије поскупеле електронски

Буџет општине за 2021. усвојен на електронској седници