Посета председника Спортског савеза Србије

03.12.2020.
 

Унапређење спорта и побољшање услова за бављење спортом у Кањишкој Општини била је тема разговора председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека, и генералног секретара тог Савеза Горана Маринковића  са председником кањишке општине Робертом Фејстамером, председником Спортског савеза општине Кањижа Чабом Боршошем и управитељем Фондације “Војвођанска рвачка академија” Золтаном Балинтом. Они су са домаћинима обишли градилиште Војвођанске рвачке академије, која ће већ идуће године окупљати рвачке таленте из војвођанских клубова.

– Спортски савез Србије ће се трудити да максимално помогне и има бољу комуникацију са Спортским савезом Кањиже него до сада. На добром смо путу да се спорт у Кањижи унапреди, а светла тачка је изградња Војвођанске рвачке академије којим ће се и спортски туризам издићи на већи ниво. Упознали смо домаћине какве пројекте и идеје има Спортски савез Србије и мислим да ће сарадња у наредном периоду бити интензивнија – рекао је Штефанек.

Он је истакао да је Војвођанска рвачка академија у Кањижи изванредна идеја Золтана Балинта, од кога је све потекло, оценивши да Кањижа Рвачки савези Војводине и Србије, када се све заврши стави у функцију значиће пуно за развој рвачког спорта, јер такву институцију нема Србија, нити је имала бивша Југославија.

– То је права ствар која је потребна војвођанском и српском рвању. Мислим да је моја дужност и дужност свих људи који тренутно воде рвачке савезе Војводине и Србије, као и оних рвача који завршавају каријеру, да се укључе у рад и пренесу своје знање и искуство на младе и стварамо нове шампионе. Вратили смо рвање као спорт на место број један и треба да наставимо са успесима. – рекао је Давор Штефанек, напоменувши да ће о конкретној сарадњи са Војвођанском рвачком академијом бити када се заврши изградња.

Више информација:


Штефанек: Не идем у Токио, завршавам каријеру

Давор Штефанек у Кањижи разговарао о развојним пројектима у области спорта




Фото: Карољ Пушкаш