Нова обданишта у Малим Пијацама и Орому

11.11.2020.
 

Предшколска установа „Наши бисери“ из Кањиже која збрињава 560 малишана уз подршку локалне самоуправе увела је нову услугу дневног боравка у дечијим вртићима „Бела рада” у Малим Пијацама и „Лилипут” Орому, који сада обухвата преко 30 деце и има могућности да се број деце повећа. Дневни боравак за децу старију од три године у овим местима функционише од 2. новембра, а од раније је устаљен у Кањижи, Хоргошу и Мартоношу.

Родитељи деце предшколског узраста из Малих Пијаца и Орома са овим захтевом су се обратили локалној самоуправи и њихова иницијатива је ту наишла на подршку. Председник кањишке општине Роберт Фејстамер, приликом обиласка вртића у Малим Пијацама изјавио је да је локална самоуправа свакако желела да настави програм који се односи на подршку породицама и уопштено добробит породица, па је зато проширена услуга дневног боравка деце у  вртићима у Орому и у Малим Пијацама. Према његовим речима, та услуга буквално даје родитељима могућност да слободно раде свој посао и да знају да су им деца на добром месту, односно даје им сигурност и у овим условима пандемије, да су им деца збринута док они раде.

Локалну самоуправу је ово проширење услуга вртићима коштало неколико милиона динара, пре свега за куповину кревета, а требало је да се ангажује и додатно особље, јер у односу на полудневни боравак који је до 12,30  дневни боравак деце подразумева обезбеђење исхране која подразумева доручка, ужине и ручка, као и дужи боравак до 15,30 сати. Цена дневног боравка у вртићима ПУ „Наши бисери” иста је за подручје целе општине и износи 4.300 динара, док полудневни боравак стаје 1.650 динара.

Више информација:

 


Предшколска установа из Кањиже шири услуге дневног боравка по селима

Нова обданишта у Малим Пијацама и Орому

Дневни боравак у вртићима у Малим Пијацама и Орому




Фото: Пушкаш Карољ