Сусрет чланова ђачких парламената у Кањижи

19.10.2020.
 

После Дечије недеље усталио се сусрет ђачких парламената школа из кањишке општине и вршњацима из братске школе са подручја Суботице. Чланови ђачких парламената основних школа “Јован Јовановић Змај” из Кањиже, “Јанош Арањ” из Трешњевца, “Каролина Карас” из Хоргоша и “Свети Сава” из Суботице, састали су се у Кањижи. Они су се у разговору са председником Скупштине општине Робертом Лацком, упознали са начином рада и функционисањем Скупштине општине Кањижа.

Сусрет ђачких парламената је организован четврту годину за редом. Што је према речима Лацка једна прилика да се деца упознају са свим насељима општине, како функционише локална самоуправа и насеља чији су они житељи. Лацко је уверен да ће им знања са овог сусрета бити од користи у школовању и животу у наредном периоду.

За чланове ђачких парламената интересантно је било учешће у креативним радионицама у Регионалном центру за стручно усавршавање запослених у образовању.

Циљ овог пројекта јесте толеранција унутар тих парламената и ученика из школа, двојезичност као и упознавање култура оба језика, значи мађарског и српског језика. Овај а и претходни сусрети увек протекну у јендом лепом дружењу. Деца на овим сусретима учи српски и мађарски, ту су радионице које се одвијају у просторијама Регионалног центра за стручно оспособљавање запослених у образовању, на којима су деца веома активна. На сусретима се доноси акциони план за наредну годину, тако да се уважавају жеље и предлози чланова ђачких парламената и они се после примењују током целе школске године – каже директорка Регионалног центра за стручно оспособљавање запослених у образовању Татјана Варју Потребић.

Више информација:


Састанак ђачких парламената у Кањижи

Сусрет чланова ђачких парламената у Кањижи




Фото: Пушкаш Карољ