Заједници заједно

12.10.2020.
 

Компанија НИС донирала је Дому здравља Кањижа савремени ултразвучни апарат са три сонде, намењен дијагностиковању правилног развоја деце, у оквиру програма „Заједници заједно” за 2019. годину.

Тим поводом представници компаније НИС су посетили Дом здравља Кањижа. Ова донација вредна пет милиона динара, реализована је у оквиру НИС-овог програма друштвене одговорности у партнерским градовима и општинама. Чланови Клуба волонтера НИС-а су почетком септембра у Дому здравља Кањижа оплеменили просторије педијатрије илустрацијама дечијих јунака.

Директорка Дома здравља Каролина Ђолаи захвалила је компанији НИС и додала да донирани ултразвучни апарат омогућује широк спектар дијагностике, па грађани не морају да одлазе у удаљене болнице. Поред дијагностиковања код деце, апарат се користи и код осталих грађана. Руководилац Погона „Северни Банат” НИС-а Милан Бореновић је нагласио да компанија није први пут у Кањижи и кроз програм „Заједници заједно” је присутна већ 12 година.

- Општина Кањижа је партнер у спровођењу програма од самог почетка, па је тако до сада компанија НИС у овој средини уложила 61 милион динара у 94 пројекта и тако ћемо даље наставити. То су следећа два пројекта дигитализације наставе у две основне школе и улагање у информационе технологије у тим школама. Оно, како ми видимо општину Кањижа, најбоље виде људи из саме општине и председник општине који је овде. Сматрамо  Кањижу за једног од наших важнијих бизнис партнера. Овде радимо истраживање и производњу, а то је важно за напредак компаније и саме општине Кањижа - рекао је Бореновић.

У оквиру програма „Заједници заједно” за 2020. годину пет милиона динара додељено је основним школама из Трешњевца и Кањиже за дигитализацију наставе. ОШ „Јанош Арањ” у Трешњевцу 2,5 милиона динара је одобрено за опремање информатичког кабинета у матичној згради у Трешњевцу десктоп рачунарима, пројекторима, штампачем, ЛЦД ТВ уређајем, клима уређајем и намештајем за кабинет, као и обезбеђивање система за видео- надзор за објекат школе у Тотовом Селу. Исти износ одобрен је ОШ „Јован Јовановић Змај” у Кањижи за опремање три информатичка кабинета у матичној и издвојеним одељењима школе дигиталном опремом.

Председник општине Роберт Фејстамер је истакао да Кањижа има дугорочну сарадњу са компанијом НИС.

- Сваке године имамо заједнички програм са компанијом НИС, али имамо другу тематику. Прошле године је то било здравство, ове године то је просвета. Надам се да као што већ 12 година успешно сарађујемо, да ћемо и убудуће сарађивати бар још толико, јер је НИС увек био добар и стручан партнер. Велико је задовољство да компанија има програм преко којег општина може увек да добије додатна средства за развој цивилног сектора и својих установа - истакао је Фејстамер.

Више информација:


Савремена дијагностика без пута до болнице

Дом здравља у Кањижи богатији за један модеран ултразвучни апарат

Донација НИС-а Дому здравља у Кањижи

НИС донирала Дому здравља у Кањижи савремени ултразвучни апарат

Савремени ултразвучни апарат Дому здравља Кањижа
Фото: Пушкаш Карољ