Конкурси поводом Дана општине

30.09.2020.
  

Локална самоуправа општине Кањижа расписује такмичење у писању састава или поезије на тему: „Коме можемо бити захвални” за ученике виших разреда основних школа у нашој општини.

Ове године желимо да се заједнички присећамо на истакнуте личности наших насеља, или целе општине који су били значајни актери живота наше заједнице. Желимо да заједнички изразимо поштовање испред свих који су допринели развоју наше општине, који су оставили свој значајан траг на прошлости насеља.

Циљ овог конкурса је да се ђаци подстакну за уметничко стварање и да се укључују у низ програма поводом Дана општине Кањижа. Пристигли састави и песме ће бити објављени на официјелном сајту општине Кањижа и на страници Кањишких новина.

За најбоље радове одабраним ученицима – по одлуци стручног жирија – следе поклони од локалне самоуправе. Такмичење се ове године одвија у потпуности онлајн, резултати ће бити објављени 20. октобра преподне на ФБ-страници и на официјелном сајту општине Кањижа. Учесници ће бити обавештени и путем имејла.

Молимо Вас да радове доставите најкасније до четвртка, 15. октобра, до 11 часова Ерики Надрљански Торнаи (Образовно-културна установа „Cnesa”, Кањижа), на е-маил адресу: nterika@cnesa.rs.

На крају састава и песама треба навести разред/име аутора, име учитеља, назив школе и место.

 

Локална самоуправа Кањиже и ове године расписује фотоконкурс

Дан општине је празник свију нас који живимо у истој заједници. Празници симболизују и имају за циљ да оснаже заједништво чланова, да јачају свест о заједничкој прошлости и судбини, да покажу богатство наследства које смо од наших предака добили.

У оквиру програмског серијала за Дан општине објављује се конкурс за најбољу фотографију која треба да покаже поштовање према онима којима можемо бити захвални.

На основу конкурса створиће се збирка портрета која ће као заједничко благо на одговарајући начин приказати истакнуте личности наше прошлости, чији је рад и делатност обликовао нашу историју, самим тим и нашу свакодневницу.

ТЕМА: Фотографије могу показати познате људе, личности који су били важни за то насеље из општине, који су створили трајне вредности (скулптуре, родне куће, отисци рада и животног дела, интелектуална и материјална добра).

УЧЕСНИЦИ: Очекујемо да се на конкурс јаве млади аматери и професионални фотографи, који тренутно живе у Кањижи или насељима општине, или су одавде и даље сматрају себе кањижанима.

СТАРОСНА КАТЕГОРИЈА: Изнад 15 година.

ФОТОГРАФИЈЕ: Фотографије очекујемо у дигиталном формату у ЈПГ формату са 300 дпи, са минимумом од 1 МБ. На конкурс се може послати најмање 1 и највише 5 фотографија.

НАГРАДА: фотографије сваког подносиоца пријаве ће бити објављене на светској мрежи, а најбољи фотографи ће добити новчану награду.

ЖИРИ: Најбоље фотографије ће анализирати, проценити и изабрати стручни жири.

РОК ЗА СЛАЊЕ ФОТОГРАФИЈА: 14. октобар 2020.

Општина ће обавестити све кандидате путем е-маила о резултатима конкурса. Све пристигле фотографије ће се објавити на интернет платформима расписивача конкурса.

Слике послати на адресу rka@sks.co.rs са следецћим информацијама: ИМЕ, СТАРОСТ, МЕСТО СТАНОВАЊА, МЕСТО РОЂЕЊА, Е-МАИЛ АДРЕСА, КАДА И ГДЕ ЈЕ ФОТОГРАФИЈА НАПРАВЉЕНА, НАЗИВ ФОТОГРАФИЈЕ

ПРЕДМЕТ Е-МАИЛА ЈЕ КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ ФОТОГРАФИЈУ: "КОМЕ МОЖЕМО БИТИ ЗАХВАЛНИ".