Завршава се проширење водовода у Малим Пијацама

17.09.2020.
 

У завршној су фази радови на проширењу водоводне мреже у Малим Пијацама, насељу у општини Кањижа, и изградње црпне станице која ће омогућити да питку воду са изворишта водовода из Малих Пијаца добију и домаћинства из комшијског насеља Носа са подручја Суботице. Радове су обишли општински руководиоци, представници предузећа „Потиски водоводи” из Хоргоша и Месне заједнице Мале Пијаце.

Председник кањишке општине Роберт Фејстамер и члан Општинског већа Кањиже за комунална питања Марко Ждеро истакли су да је вредност пројекта 10,7 милиона динара, од чега је пет милиона динара обезбедио Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а преостали део Општина Кањижа.

Дужина изграђене водоводне мреже је 430 метара, а у оквиру овог пројекта гради се и црпна станица која је од изузетног значаја за будуће водоснабдевање домаћинстава у овом делу Малих Пијаца и насељу Носа. Годинама уназад се чекало на повезивање водоводне мреже овог дела кањишке општине са водоводом на подручју Града Суботица. Сада смо при крају реализације ове инвестиције, а остало је да се договоре технички детаљи са суботичким водоводом око техничких ствари, у погледу одржавања самог система, прикључивања домаћинстава и наплате воде, али ту неће бити проблема. Надам се да ће све функционисати онако како смо и предвидели пројектом, рекао је Марко Ждеро.

Директор „Потиских водовода” Душан Глишић објаснио је да је све спремно да се водоводна мрежа прикључи на црпну станицу чија изградња је у току, а неопходна је ради појачања притиска у мрежи, како би се омогућило снабдевање водом домаћинстава у овом делу Малих Пијаца и на подручју Носе, који сада немају прикључке на водоводну мрежу.

Више информација:


Завршава се проширење водовода у Малим Пијацама




Фото: Пушкаш Карољ