Уместо по блату, струганим асфалтом до салаша

19.08.2020.
 

На подручју кањишке општине су у току радови на одржавању, обнови и изградњи локалних и атарских путева. Ради се на деоницама у дужини од 6,2 километра. Вредност радова је 12,7 милиона динара, а послови су поверени суботичкој компанији „Војпут”.

Локални атарски пут између Тотовог Села у кањишкој и Богараша у сенћанској општини је око три и по километра. Управо се ради на преосталој деоници у дужини 1,3 километара, каже Ервин Палфи, директор ЈКП „Комуналац”, предузећа које управља локалним саобраћајницама на подручју кањишке општине.

Обновљен је и локални пут до салаша који се налазе између Хоргоша и Малих Пијаца, који обезбеђује боље услове за преко 200 житеља. Пут звани Утрине од шкопаца учвршћен је струганим асфалтом у дужини од 500 метара. Рехабилитован је дотрајали стари пут, а радове вредне 800.000 динара финансирала је Општина Кањижа.

На подручју кањишке општине је доста локалних атарских путева које који су важни за житеље салаша и насеља.

У плану је да се постави осветљење код аутобуског стајалишта на Фодоровој дужи, да када почне школска година они који путују не морају да аутобус чекају у мраку.

Само ове године из општинске касе дато је за 3,5 километара путева на подручју Хоргоша око 3,6 милиона динара. Више километара локалних и атарских путева од туцаника урађено је претходних година у атарима Хоргоша, Малих Пијаца, Мартоноша и Орома. Пречицом кроз атар путем од туцаника су спојена насеља Ором и Долине која припадају истој месној заједници кањишке општине.

 

Више информација:


Уместо по блату, струганим асфалтом до салаша

Обновљен локални пут између Хоргоша и Малих Пијаца

За неколико дана ће саобраћај између Тотовог Села и Богараша бити једноставнији




Фото: Карољ Пушкаш