Обавештење бирачким одборима

01.07.2020.
 

Републичка изборна комисија, на седници одржаној 5. марта 2020. године, донела је Одлуку о накнадама, материјалним и другим трошковима за спровођење  избора за народне посланике Народне скупштине,  расписаних за 21. јуни 2020. године.

У тачки 9. наведене Одлуке утврђено је да председницима, заменицима председника, члановима и заменицима чланова бирачких одбора у сталном саставу и члановима и заменицима чланова бирачких одбора у проширеном саставу, који су именовани на предлог подносилаца проглашених изборних листа за избор народних посланика, припада накнада за рад у бирачком одбору, и то:

                - председницима и заменицима председника по 2.500,00 динара,

               - члановима и заменицима чланова по 1.500,00 динара.

Право на накнаду која је утврђена овом Одлуком чланови бирачких одбора ће остварити на основу евиденције о њиховом присуству на бирачком месту.

Средства за исплату накнаде Републичка изборна комисија ће пренети на издвојене подрачуне општинских/градских управа, на основу извештаја координатора Републичке изборне комисије о броју председника, заменика председника, чланова и заменика чланова бирачких одбора у сталном саставу и броју чланова и заменика чланова бирачких одбора у проширеном саставу који су били присутни на бирачком месту.

У тачки 11. Одлуке утврђено је да се исплата накнада за рад у бирачком одбору може извршити искључиво лично и чланови бирачких одбора који имају право на накнаду не могу да на друга лица пренесу овлашћење да у њихово име приме накнаду за рад у бирачком одбору.

У тачки 12. Одлуке утврђено је да се исплата накнада за рад у бирачким одборима врши искључиво уплатом на текуће рачуне лица у пословним банкама.

У тачки 13. Одлуке утврђено је да су посланичке групе у Народној скупштини и подносиоци проглашених изборних листа дужни да лица именована у бирачке одборе на њихов предлог обавесте о томе да општинским/градским управама треба да доставе податке о својим текућим рачунима.

Покрајинска изборна комисија донела је  28. маја 2020. године Одлуку о накнадама, материјалним и другим трошковима за спровођење избора за посланике у Скупштину Аутономне покрајине Војводине, расписаних за 21. јун 2020. године и у члану 2. утврдила да председнику и члану бирачког одбора и њиховим заменицима у сталном саставу и члановима и заменицима чланова бирачких одбора у проширеном саставу који су именовани на предлог подносилаца изборних листа за избор покрајинских посланика припада накнада за рад у износу од 32.600,00 динара по бирачком одбору, те да појединачан износ накнаде утврђује координатор радног тела Републичке изборне комисије.

Исплата накнаде по Одлуци Покрајинске изборне комисије врши се на начин утврђен Одлуком Републичке изборне комисије.

Сагласно наведеном, ЛИЦА КОЈА СУ ИМЕНОВАНА У БИРАЧКЕ ОДБОРЕ И КОЈА СУ СЕ ПОТПИСАЛА У ЕВИДЕНЦИЈУ ПРИСУТНОСТИ на дан избора 21. јуна 2020. године ТРЕБА ДА ДОСТАВЕ ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОПШТИНЕ КАЊИЖА (Кањижа, Трг Главни бр. 1) У КАНЦЕЛАРИЈУ БР. 37 ФОТОКОПИЈУ КАРТИЦЕ СВОГ ТЕКУЋЕГ РАЧУНА (ОБЕ СТРАНЕ) СА НАЗНАКОМ БИРАЧКОГ МЕСТА.

УКОЛИКО ЛИЦЕ НЕ ПОСЕДУЈЕ ТЕКУЋИ РАЧУН, ПОТРЕБНО ЈЕ ДА НА СВОЈЕ ИМЕ ОТВОРИ ИСТИ И ПОТОМ ДОСТАВИ ФОТОКОПИЈУ КАРТИЦЕ ТЕКУЋЕГ РАЧУНА ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОПШТИНЕ КАЊИЖА ПРЕМА ГОРЕ НАВЕДЕНОМ.

Координатор Радног тела Републичке изборне комисије у општини Кањижа

Марија Миловановић

начелник Општинске управе општине Кањижа



Саопштење