Стипендије за десеторо перспективних спортиста

17.06.2020.
 

Уговоре за стипендије и спортско усавршавање младих талентованих спортиста аматера у сали Градске куће у Кањижи, председник кањишке општине Роберт Фејстамер потписао је са родитељима и спортистима. Фејстамер се захвалио младим спортистима и њиховим тренерима што дају допринос у спорту, као и родитељима на дугорочној подршци, коју настоји да пружи и локална самоуправа.

Сваке године Спортски савез општине Кањижа бодује спортисте према утврђеним критеријумима по успешности, и на основу тога је за ову годину су стипендије обезбеђене за десеторо талентованих спортиста у различитим спортовима.

– У зависности од бодовања износ стипендије је од 5.000 до 10.000 динара месечно. Стипендија се исплаћује 12 месеци, али сада ће сви добити стипендију за шест месеци јер се каснило са процедурама због пандемије. Јако ми је драго да локална самоуправа има могућности, и има извор да даје подршку младим успешним спортистима, јер поред тога да тренери одраде свој посао, наши спортисти дају све од себе. Породица им даје подршку, па и локална самоуправа обезбеђује неку врсту подршке. Није ово јако велики износ у новчаном смислу, али мислим да даје барем мали допринос да наши спортисти на локалу буду јако успешни – рекао је Роберт Фејстамер.

Више информација:


https://pannonrtv.com/rovatok/vesti-na-srpskom/stipendije-za-talentovane-sportiste-u-kanjizi




Фото: Карољ Пушкаш