Министарство улаже у обнову кањишког вртића Сунчица

10.06.2020.
 

Дечији вртић „Сунчица” у Кањижи из састава Предшколске установе „Наши бисери” биће обновљен у оквиру пројекта енергетске ефикасности, захваљујући заједничком улагању Министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику и локалне самоуправе.

Општински челници саопштили су приликом обиласка вртића да је за планиране радове укупне вредности 17,6 милиона динара министарство издвојило 12,5 милиона динара или 70 одсто, док кањишка општина учествује са 5,1 милиона динара.

Вртић „Сунчица” који похађа 47 малишана последњи пут обнављан је пре десетак година, па су неопходни радове који ће обезбедити комплетну енергетску ефикасност и боље услове за боравак деце и рад запослених. Заменик председника општине Небојша Ракић каже да ће се урадити нови систем грејања са топлотним пумпама, заменити столарија, обновиће се фасада и обавити комплетно унутрашње кречење објекта. Ракић подсећа да је у претходном периоду обновљен кањишки вртић „Маслачак”, а у плану су улагања и у остале вртиће.

- У току је расписивање јавне набавке за радове на објекту вртића „Сунчица” и они треба да се обаве у року од 90 дана - најавио је Ракић.

Председник општине Роберт Фејстамер је додао да је у плану и обнова игралишта у дворишту, што се жели остварити у сарадњи са Националним саветом Мађара.

Више информација:


Министарство улаже у обнову кањишког вртића Сунчица

Улагања у дечији вртић „Сунчица“ у Кањижи

Реконструкција вртића у Кањижи – пројекат вредан 18 милиона




Фото: Карољ Пушкаш