Нова улагања на територији општине

08.06.2020.
 

У Малим Пијацама, на парцели која је купљена за потребе будуће црпне станице, општински челници Кањиже и директор „Потиских водовода” из Хоргоша представили су  реализацију заједничког улагања у изградњу водовода у улицама Јединствени пут и Страна Киришка са црпном станицом за повишење притиска ради повезивања Месне заједнице Мале Пијаце и Месне заједнице Носа са подручја Града Суботица.

Такоће, са изворишта и постројења водовода из Малих Пијаца пијаћа вода стићи до житеља Носе, захваљујући заједничком пројекту локалних самоуправа Кањиже и Суботице.

Пројекат локалне самоуправе подржао је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине у вредности од 5,9 милиона динара, а реализацију ће обезбедити локална самоуправа са додатних 4,8 милиона динара. На важност овог пројекта за водоснабдевање указали су председник општине Роберт Фејстамер и члан Општинског већа Кањиже Марко Ждеро.

Општина Кањижа је током 2018. године израдила пројектну документацију за изградњу водоводне мреже у Малим Пијацама, што је пројекат о коме се прича од 2012. године и општина је купила парцелу предвиђену за црпну станицу.

- Укупна вредност пројекта је 10,7 милиона динара, а значај пројекта је за становнике Малих Пијаца у општину Кањижа и за насеље Носа са подручја Града Суботица, пошто је Град Суботица изградио свој део мреже и чакало се да Кањижа реализује свој део пројекта- рекао је Ждеро. - Ми смо тренутно у фази расписивања јавне набавке тако да почетак радова очекујемо за месес, месец и по дана.

Челници локалне самоуправе Кањиже, председник општине Роберт Фејстамер и заменик председника општине Небојша Ракић са сарадницима, обишли су недавно постављена аутобуска стајалишта у Хоргошу и Малим Пијацама.

Замену и постављање нове конструкције је финансирала Општина Кањижа из свог буyета у вредности од 480.000 динара.

У претходном периоду су уређена четири аутобуска стајалишта, од којих су два нова у насељима Мале Пијаце и Велебит и два реконструисана у Зимоњићу и Хоргошу. За та четири аутобуска стајалишта утрошено је милион динара.

- Потрудили смо се да за наше грађане који користе међумесни саобраћај у једној форми уредимо нова аутобуска стајалишта и омогућимо им удобније чекање аутобуса, да буду заштићени од неповољних временских прилика - рекао је Ракић.

Председник општине Роберт Фејстамер такође је истакао значај обезбеђења адекватних аутобуских стајалишта и услова за јавни превоз грађана, као и за аутобуски превоз ђака. Уједно, Фејстамер је најавио да ће раније изграђена аутобуска станица у Кањижи бити отворена за коришћење од 1. септембра.

Више информација:


Кањижа и Суботица улажу: Из Малих Пијаца пијаћа вода за Носу

Нова аутобуска стајалишта у кањишкој општини

Челници локалне самоуправе Кањижа обишли Хоргош и Мале Пијаце




Фото: Карољ Пушкаш