Нови сјај темељно обновљене амбуланте у Трешњевцу

05.06.2020.
 

Потпуна реконструкција и енергетска санација зграде амбуланте Дома здравља Кањижа у Трешњевцу, која је почела у фебруару, недавно је завршена, док су радови, које је обављало предузеће „Интец” доо из Новог Сада, нису прекидани ни за време ванредног стања услед епидемије коронавируса. У присуству општинских челника Кањиже и здравствених радника, обновљена амбуланта предата је на употребу. Ова инвестиција вредна је 19 милиона динара, а председник кањишке општине Роберт Фејстамер и његов заменик Небојша Ракић истакли су да је 70 одсто средстава обезбедило Министарства рударства и енергетике Републике Србије, док је учешће кањишке општине као инвеститора износило 30 одсто од вредности улагања.

Фејстамер и Ракић потсетили су да је после адаптације објеката здравствене станице у Хоргошу и амбуланте у Малим Пијацама, амбулатна у Трешњевцу трећи објекат који је темељно обновљен за потребе примарне здравствене заштите. Општински челници су истакли спремност локалне самоуправе да се настави са започетом обновом, тако да предстоји обнова старе зграде Дома здравља у Кањижи, а у наредном периоду предвиђена су улагања у објекте и у осталим местима, у циљу унапређења услова за здравствену заштиту.

- Била је част присуствовати отварању обновљене амбуланте у Трешњевцу, треће по реду коју је локална самоуправа успела да уради у протекле три године - нагласио је заменик председника кањишке општине Небојша Ракић. - Објекат је сада као нов, потпуно препорођен и енергетски ефикасан. Располаже топлотним пумпама које обезбеђују комплетно грејање зграде, урађена је фасада, извршена замена комлетне електричне инсталације, расвета, део подова, водоводних инсталација и обављено унутрашње кречење објекта. Обезбедили смо добре услове рада запосленима у амбуланти и подигли ниво здравствене заштите становника Трешњевца, а наставићемо да реконструишемо и остале објекте Дома здравља Кањижа у свим насељима.

Више информација:


Нови сјај темељно обновљене амбуланте у Трешњевцу

Завршена обнова амбуланте у Трешњевцу




Фото: Карољ Пушкаш