Замена водоводне мреже у Кањижи

22.05.2020.
 

Радове су обишли Роберт Фесјтамер, председник општине, Марко Ждеро, члан општинског већа задужен за комуналну област, као и Душан Глишић, директор „Потиских водовода".

У улици Хуњади у Кањижи увелико тече замена водоводне мреже. Радови су почели у априлу. Радне машине већ више од месец дана тутње у Хуњади улици у Кањижи. Захваљујући подршци покрајине од 9,7 милиона динара обнавља се систем водовода, а уследиће и проширење саобраћајнице.

Душан Глишић, директор предузећа „Потиски водоводи" каже да су пре почетка радова преконтролисали стање цеви. „Опште стање јесте да је већина водоводне мреже, као и канализационе, веома стара, датира још од пре 40 година, тако да је оно што је изграђено у том периоду зрело за реконструкцију, што и студија показује.”

Радови на обнови не односе се само на Кањижу. Роберт Фејстамер, председник општине истиче да ће новцем добијеним на конкурсу између осталог повезати водоводну мрежу у Малим Пијацама са Носом. „Добили смо још један нови пројекат, који се односи на повезивање водоводне мреже Мале Пијаце – Носа. То је пројекат од преко 10,5 милиона динара, од чега ће 30-40 одсто обезбедити локална самоуправа, а остатак покрајински Секретаријат за пољопирвреду. Са тим ће се и мрежа повезати. Овде није реч само о Малим Пијацама и Носи, већ и о повезивању града Суботице и општине Кањижа."

Председник оптине је додао да осим у Кањижи, замена водоводне мреже планирана је и у Хоргошу, као и у више насеља у општини.

Више информација:


Замена водоводне мреже у Кањижи




Фото: Карољ Пушкаш