Спајањем новог и старог цевовода за гас

03.07.2014.
   

Саопштење

Председник општине Кањижа Михаљ Њилаш се обратио „Нафтној индустрији Србије-НИС“ а.д. са молбом да у склопу инвестиције на нафтном пољу „Велебит“ омогући побољшање квалитета природног гаса, на начин што спајањем новог и старог цевовода могло би се обезбедити снабдевање квалитетнијем гасом у количини од 120-150 хиљаде м3 у зимском периоду, колико је потребно на дневном нивоу за снабдевање првенствено за потребе индустрије али и за потребе домаћинства.

Блок енергетикa у саставу Нафтне индустрије Србије у најкраћем року је дао позитиван одговор у којем се наводи да поменута компанија у склопу већ започетих  инвестиција која подразумевају ефикасније пречишћавање природног земног гаса како би се повећаo квалитет истог, има намеру да инвестира  и у повезивање нафтног гасног поља “Велебит“ и насеља Кањижа, као и да планира да овај пројекат заврши у року од три месеца.

Овом НИС-овом инвестицијом квалитет природног гаса са нафтног гасног поља ће постати стабилан и квалитетнији, а сигурност снабдевања Кањиже како у смислу правних лица-индустрије тако и на нивоу домаћинстава ће бити повећана са аспекта физичке испоруке природног гаса.

Локална самоуправа Кањижа