Саопштење о наплатној рампи код Бачког Винограда

01.07.2014.
  

Јавност је упозната са чињеницом да Јавно предузеће „Путеви Србије“ планира да постави наплатну рампу на аутопуту Нови Сад–Хоргош код Бачких Винограда. Радови су започети пре неколико година али су касније обустављени.

За мештане би плаћање путарине представљало додатни трошак, што би значило да би они, у циљу да  избегну плаћање путарине, уместо аутопута, користили путеве који пролазе кроз насеља. То би повећало како саобраћају  тако и  буку и загађење ваздуха у околним насељима, те би и ризик од несрећа постао много већи.

 

Да би се  избегла ова ситуација, челници града  Суботице и општине Кањижа су упутили молбу Јавном предузећу,  „Путеви Србије“ у којем апелују да се сагледа могућност измештања наплатне рампе, на аутопуту Е–75, са локације код Бачих Винограда на локацију код „Петље југ“.  Овакво решење би умногоме допринело растерећењу саобраћаја на општинским путевима. Као резултат тога, грађани општине Кањиже а и града Суботице би били изузети од обавезе плаћања путарине, а грађани мањих насеља не би били угрожени повећаним обимом саобраћаја.

Челници општине Кањижа и града Суботице учиниће све да се овом оправданом захтеву удовољи.

Локална самоуправа Кањижа