Информације у вези регистрација возила

29.03.2020.
 

Регистрација возила пензионера током ванредног стања: Током ванредног стања продужење регистрације возила на техничким прегледима, уместо грађана старијих од 65 година, могу обавити њихови потомци. Неопходно је да они поднесу захтев на техничким прегледима у овлашћеним сервисима, уз обавезно прилагање своје личне карте, затим личне карте власника возила, односно особе старије од 65 година и овлашћење које не мора бити оверено од стране нотара. Продужење регистрације тренутно се обавља искључиво на техничким прегледима у овлашћеним сервисима.

 

Регистрација возила током ванредног стања: Oбавештавају се сви возачи којима истиче регистрација да су у обавези да је продуже и поред тога што је на снази ванредно стање.

Грађани продужење регистрације својих возила у наредном периоду могу обављати искључиво на техничким прегледима у овлашћеним сервисима. O локацијама  техничких прегледа грађани се могу информисати позивом Оперативног центра АМСС на број 1987 који је грађанима доступан 24 часа дневно. АМСС у оквиру свог система располаже техничким прегледима који су овлашћени да издају регистрационе налепнице, па ће се регистрација и путничких и теретних возила обављати уобичајеном процедуром.

Регистрација теретних и путничких возила се одвија нормално, довољно је да је возило технички исправно и да прође досадашњу процедуру. Ако сте власник возила и продужавате само регистрацију, на техничком прегледу ( који су овлашћени да издају регистрационе налепнице), можете добити регистрациону налепницу.Власник возила мора да дође на регистрацију да би продужио регистрацију. Уколико нисте власник возила можете такође продужити регистрацију ако имате овлашћење оверено код нотара.

Уколико грађани имају потребу за издавањем новог документа, било да први пут региструју ново возило или су купили половно које треба да се  региструје, из МУП апелују да се обрате Министарству унутрашњих послова електронским путем на имејл-адресу upravazaupravneposlove@mup.gov.rs и сачекају даље инструкције.

У МУП-у кажу да није довољно само обавити технички преглед возила, већ се мора целокупна процедура регистрације обавити да бисмо били безбедни и регуларни у саобраћају.