Одлука Штаба за ванредне ситуације

26.03.2020.
 

Командант Штаба за ванредне ситуације општине Кањижа на седници Општинског штаба за ванредне ситуације општине Кањижа на основу члана 29. Закона о одбрани („Сл. гласник РС“, бр. 116/2007, 88/2009, 88/2009 – др. закон, 104/2009 – др. закон, 10/2015 и 36/2018), Закона о здравственој заштити („Сл. гласник РС“, бр. 25/2019 - даље) и Одлуке о проглашењу ванредног стања председника Републике Србије, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије, с обзиром на проглашено ванредно стање у Републици Србији и опасности од ширења епидемије COVID-19 на територији целе Републике Србије, због обезбеђивања безбедности и заштите живота и здравља становништва, доноси

 

О Д Л У К У

 

I

ЗАБРАЊУЈЕ СЕ РАД пијаца на територији општине Кањижа.

 

II

Привредно друштво „POTISKI VODOVODI - TISZA MENTI VIZMUVEK DOO HORGOŠ“ почев од дана доношења ове одлуке производиће дезинфекционо средство за дезинфекцију објеката установа, предузећа, месних заједница, које су радно ангажоване, као и  стамбених заједница и грађана на територији општине Кањижа као меру превенције од ширења епидемије COVID-19.

 

III

            Образује се радна група у саставу: Ервин Палфи, Душан Глишић и Роберт Лацко која ће вршити координацију поделе средстава за дезинфекцију по приоритетима из тачке II ове Одлуке.

 

IV

У случају да се одлукама и препорукама Владе Републике Србије, Министарства здравља и других надлежних министарстава питања из ове одлуке уреде на други начин, примењиваће се акти поменутих органа као акти више правне снаге.

 

V

Све предложене мере суспендују делове аката донетих од стране надлежних органа општине који нису у сагласности са овом одлуком до дана укидања ванредног стања у Републици Србији.

 

VI

Ова одлука ступа на снагу даном доношења, а објављује се у „Службеном листу општине Кањижа“, на интернет страници општине Кањижа и у локалним медијима и важи до доношења одлуке о престанку ванредног стања у Републици Србији.

 

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације

Председник општине Кањижа

Роберт Фејстамер



Одлука Штаба за ванредне ситуације општине Кањижа